Puntverlies Damvereniging VBI 2

081101joppeendirk.jpgHet tweede team van damvereniging VBI Huissen heeft tegen ODB Haeghe uit Den Haag onnodig puntverlies geleden.
De tegenstander van Coen Donders speelde voor 1 punt, de remise was snel geregeld. Geert Berends nam onnodig veel risico’s en kreeg het deksel op de neus. Bas van Engelen had veel voordeel in het middenspel, helaas koos hij de verkeerde voortzetting en moest genoegen nemen met remise. Dirk Joosten bracht de partijen weer op gelijke hoogte, een combinatie bracht schijf en partijwinst.
Arno Arends speelde een rustige partij met enig nadeel in het late middenspel. De remise werd eenvoudig binnengehaald. Ook Jo Weijman zorgde voor onnodig veel risico’s, waar een punt genoeg was wilde Jo meer. Helaas liep het ook voor Jo verkeerd af.

Na deze achterstand bracht Ralf Veenings de teams weer op gelijke hoogte. Een prima partij leverde beide punten op. Rob Schrooten verzuimde op de vijftiende zet schijfwinst te nemen, ondanks veel voordeel wist Rob de winst niet te vinden.
Joppe Lemmen en Emiel Leijser zorgden voor de 10-10 eindstand, waarbij Emiel met een stevige aanvalspartij beide punten binnen had moeten halen. De volgende ronde zal er van koploper WSDV Wageningen gewonnen moeten worden.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties