2013 was een succesvol jaarDamvereniging VBI kende een succesvol 2013. Dat werd ook door de buitenwereld gezien. Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Jonge Kracht sleepte de damvereniging diverse prijzen in de wacht. Pepijn van den Brink werd sportman van Huissen 2013, het jeugdteam van de Jozefschool kreeg de aanmoedigingsprijs en het eerste team werd sportploeg van Huissen 2013. Dat de damvereniging een succesvol jaar had, werd nog eens bevestigd door de vereniging als geheel tot ‘vereniging van het jaar’ te benoemen.
Voor het eerst werd ook de sportverkiezing van de Gemeente Lingewaard gehouden. Ook hier viel het eerste team in de prijzen: sportploeg van Lingewaard 2013. Alexander Baljakin was genomineerd voor sportman 2013 van de Gemeente Lingewaard.

Overzicht damprestaties 2013 Damvereniging VBI
– Provinciaal team kampioen van Gelderland
– Eerste team kampioen van Nederland
– Lisa Aleven tweede op NK meisjes aspiranten
– Jozefschool kampioen van Nederland schooldammen
– Bryan van Alst tweede op NK sneldammen welpen
– Eerste team wint KNDB-beker. Voor de eerste keer in de damgeschiedenis behaalt een vereniging de ‘dubbel’.
– Pepijn van den Brink (junior) kampioen van Gelderland (senioren)

Verslag van Joop Hendriksen:

Damvereniging VBI wint Huissense sportprijzen

Dit jaar was het de laatste keer dat door voetbalvereniging Jonge Kracht de verkiezing voor de Huissense sportprijzen werd georganiseerd. Door teruglopende belangstelling van de verenigingen was de 39e editie tevens de laatste.
Des te meer waardering was er van het organiserend comité voor de vereniging die wél  geïnteresseerd bleef in de verkiezing. Damvereniging VBI sleepte alle prijzen in de wacht.

Opmerkelijk feit is dat de titel `Huissens sportman-vrouw van het jaar´  in de eerste en de laatste verkiezing naar een dammer van Damvereniging VBI ging. Was het 39 jaar geleden Geert van Aalten, die wereldjeugdkampioen werd, nu was het Pepijn van den Brink, die als junior het Gelders seniorenkampioenschap veroverde.
De titel van sportploeg van het jaar 2013 ging naar het eerste team van Damvereniging VBI. Het team veroverde het landskampioenschap voor de 12e keer. Maar ook – en dit is een unicum in de damwereld – werd het nationale bekertoernooi gewonnen. Een heuse `dubbel` dus.

De aanmoedigingsprijs ging naar het jeugdteam van Jozefschool, dat uit 1500 deelnemende teams het Nederlands kampioenschap groep 5/6 bij het schooldammen veroverde. Uiteraard werd dit team ook bevolkt door jeugdspelers van Damvereniging VBI.
Tenslotte was het weinig verrassend dat na al deze successen  Damvereniging VBI ook werd gekozen tot `Sportvereniging van Huissen` 2013.