Schooldammen

Het schooldammen wordt ieder jaar gesponsord door ONS Accountants en Belastingadviseurs. Dit bedrijf zorgt ervoor dat er voldoende geld is om de schooldamwedstrijden te organiseren en ook dat er bekers zijn voor de beste schoolteams.
Die mogen meedoen aan vervolgwedstrijden, zoals het kampioenschap van Gelderland-Zuid, daarna van Gelderland en tenslotte zelfs van Nederland. Verschillende Huissense scholen hebben zich in de loop der jaren voor de landelijke finale geplaatst.

Er wordt gespeeld in twee leeftijdsgroepen. Wie in de groepen 7 en 8 zit, kan meespelen in een pupillenteam. Wie in een lagere groep zit, mag uitkomen voor een welpenteam (maar eventueel ook voor een pupillenteam).
Elk jaar organiseert de damvereniging in de gemeente Lingewaard een schooldamtoernooi voor schoolviertallen. Op drie achtereenvolgende woensdagen in het najaar worden de wedstrijden gespeeld: eerst de voorrondes, dan de finale en tenslotte is er een persoonlijk kampioenschap.
Hoe kan een schoolteam meedoen? Vier kinderen van een school vormen een team. Er mag ook nog een invaller meegaan, die de andere kinderen kan aflossen. Kinderen moeten zich opgeven bij de leerkracht die op hun school het schooldammen regelt. Er mogen meer teams per school deelnemen.

Inlichtingen over schooldammen:
Marije ter Maat
[email protected]