Damvereniging VBI pakt tweede plaats KNDB-beker

Damvereniging VBI zette een sterk team in voor de nationale bekercompetitie. De beloning was uiteindelijk een tweede plaats. Daarmee werd het resultaat van de nationale clubcompetitie geëvenaard en met twee tweede plaatsen in de belangrijkste nationale damevenementen  kan de club dus weer terug zien op een succesvol seizoen.

Damvereniging VBI eindigt als tweede

In verband met coronaperikelen had de nationale damcompetitie een onregelmatig verloop. Damvereniging VBI had voor het laatste competitieweekend alle wedstrijden al gespeeld. De meeste andere verenigingen speelden nog wel. Zo ook Van Stigt Thans dat één punt minder had dan de Huissenaren. Slechts bij verlies zou Damvereniging VBI kampioen zijn. Daar lieten de Schiedammers het …

Damvereniging VBI eindigt als tweede Lees verder »

Tweede team fraai derde

De reserves van Damvereniging VBI Huissen hebben het seizoen op passende wijze afgesloten. De inzet voor deze laatste competitiewedstrijd was om de derde plaats vast te houden. Dat het tegen Harderwijk niet gemakkelijk zou worden, dat was vooraf ingecalculeerd. Een sterke tegenstander met als kopman Niek Kuijvenhoven, die regelmatig deelneemt aan het persoonlijk kampioenschap van Nederland.

Derde team wint laatste wedstrijd

Ter afsluiting van de NC kreeg VBI 3 afgelopen zaterdag WSDV 4 op bezoek. En ook bij WSDV deden een aantal jeugdspelers mee. 

Geert van Aalten neemt afscheid van eerste team

Geert van Aalten (64) speelde vanaf zijn veertiende in het eerste team van Damvereniging VBI. Hij speelde in die 50 jaar 471 competitiewedstrijden voor zijn club. Daarvan verloor hij er maar 43. Hij is Internationaal Grootmeester.

Damvereniging VBI (tijdelijk?) op kop

door Joop Hendriksen De damcompetitie had door de coronaperikelen dit jaar een rommelig verloop. Damvereniging VBI speelde de laatste wedstrijd terwijl andere teams nog een keer moeten spelen. Door de 13-7 overwinning op WSDV Wageningen staat het Huissense team nu bovenaan, maar met name Van Stigt Thans kan nog roet in het eten gooien. Als …

Damvereniging VBI (tijdelijk?) op kop Lees verder »

Damvereniging VBI 2 wint weer

Het tweede team heeft de uitgestelde wedstrijd van de zevende speelronde overtuigend gewonnen. DCH Heerenveen werd in eigen huis totaal overklast. Met een 5-15 overwinning boekte dit team alweer de zevende overwinning in deze competitie. Nu is het natuurlijk wel zo dat DCH Heerenveen geen hoogvlieger is in deze Hoofdklasse-A.

Derde team onderuit in Limburg

De wedstrijd tegen Limburg CT was verplaatst naar Roermond. Er deden een aantal jeugdspelers mee die weer de kans kregen om een damwedstrijd op redelijk niveau te spelen. Het team was niet compleet en begon daardoor met een 2-0 achterstand.

Damvereniging VBI boekt royale winst op Witte van Moort

De wedstrijd tegen Witte van Moort uit Westerhaar was eerder een zware dobber. Inmiddels is het team erg verzwakt en een overwinning voor de Huissenaren lag wel in het vooruitzicht.