Damvereniging VBI 2 wint ook tweede wedstrijd

In de tweede competitieronde, hebben de reserves van damvereniging VBI flink huisgehouden in het Drentse Hoogeveen. Tegen het tweede team van HDC werd met 5-15 gewonnen. Door deze overwinning wordt de kop van het klassement aangevoerd door WSDV 2, DES Lunteren en VBI 2.

Opnieuw winst derde team

Damvereniging VBI 3 mocht deze ronde naar Hoogeveen voor de wedstrijd tegen HDC/Vechtstreek/DDD CT, bestaande uit jeugdspelers/sters uit Dedemsvaart , Hoogeveen en omgeving. En de jeugdspelers/sters verweerden zich goed.

Damvereniging VBI start met winst

In de eerste ronde van de nieuwe damcompetitie speelde Damvereniging VBI tegen DIOS Achterhoek. De tegenstander had zich voor dit nieuwe seizoen voorzien van een aantal nieuwe aanwinsten en geldt nu als een gevaarlijke outsider.

Tweede team begint goed

Afgelopen zaterdag is de nationale damcompetitie weer van start gegaan. In een snikheet “Koelhuis” werd afgetrapt tegen damvereniging Huizum uit Leeuwarden.

Goede start derde team

In nieuwe clubtenues werd zaterdag 9 september de eerste wedstrijd in de KNDB-competitie gespeeld van Damvereniging VBI 3 (vorig jaar nog een combinatieteam) tegen Dios/Dvoy CT.

Vakantie in Graszode: veel zoden aan de dijk

Leen maakte weer nieuwe problemen!

Toen Delia en ik hadden besloten dat we een veertiendaagse vakantie in Zeeland wilden plannen, kwamen we na enig zoeken uit bij een natuurhuisje in Lewedorp. Dat bleek het jongste dorp van Zeeland te zijn. Het is genoemd naar jonkheer U.E. Lewe van Neijenstein, de toenmalige eerste burgemeester.

Gérard Jansen 50 jaar lid van de KNDB

Tijdens de laatste ledenvergadering van Damvereniging VBI werd Gérard Jansen gehuldigd in verband met zijn 50-jarig lidmaatschap van de KNDB. Voorzitter Jos Stokkel mocht hem de bijbehorende oorkonde overhandigen.

Tweede plaats KNDB-beker eerste team

Zaterdag 17 juni vond in Apeldoorn de jaarlijkse strijd om de KNDB-beker plaats. Net als in 2022 won Hijken DTC. Damvereniging VBI 1 werd tweede en het tweede team werd knap 7e. Beide ploegen hebben zich daardoor rechtstreeks geplaatst voor de finale van het volgende jaar.

Linsey geslaagd voor het arbitersexamen

Linsey van Leeuwen is actief dit seizoen. Niet alleen geeft ze dit seizoen damlessen op basisscholen en helpt ze bij de organisatie van jeugdkampioenschappen, ze volgde ook de KNDB-cursus voor arbiter. Ze slaagde!