Damvereniging VBI 3 wint net niet van Dios Eureka 2

door Peter Litjens Op 27 november kwam Dios Eureka 2  in Huissen op bezoek. Gezien het feit dat de verschillen in sterkte tussen de spelers niet zo groot is, was de verwachting dat er een aantal spannende partijen mogelijk waren. Wederom begon Damvereniging VBI 3 met een achterstand omdat er maar 7 spelers beschikbaar waren …

Damvereniging VBI 3 wint net niet van Dios Eureka 2 Lees verder »

Hielke Hylkema (1950-2021)

Wellicht zullen de wat oudere leden van Damvereniging VBI de naam Hielke Hylkema kennen. Sommigen zullen hem kennen als de auteur van het meesterwerkje ‘De Flankaanval’ en van de befaamde AVRO-cursus begin jaren tachtig.
Alle jongere leden en de jeugdleden kennen hem zonder het wellicht te weten.

Damvereniging VBI declasseert DES Lunteren

Damvereniging VBI Huissen had zich goed voorbereid op de wedstrijd tegen Lunteren. Immers, het op zich niet bijzonder hoog geclassificeerde Veluwse team had in voorgaande wedstrijden in deze competitie tegen sterke teams uitstekend gepresteerd. Van onderschatting was absoluut geen sprake en dat loonde zich in de einduitslag van 17-3 .

Hijken DTC 2 – Huissen 2: een ander perspectief

In een antiek verleden promoveerde het Drents Tiental (nu Hijken DTC, voorheen de Asser Dam Club) na jarenlange strijd en diverse promoties naar de Ereklasse. Al die promoties is het enige waarin wij Huissen naar wij dachten hebben overtroffen!

Dit even terzijde.

In ons allereerste jaar Ereklasse trokken wij als Drents Tiental met een enkel puntje uit vier wedstrijden naar de recordkampioen in eigen (Koel)huis.

Damvereniging VBI 2 in de subtop

Ondanks alle corona perikelen is er afgelopen zaterdag toch nog volop gedamd in de nationale competitie. Deze pandemie houdt ook de dammers in een ijzeren houdgreep. Afgelopen vrijdagavond was een spannend moment om te zien welke overheidsmaatregelen er afgekondigd zouden gaan worden.

Herstel tweede team

Het tweede team van Damvereniging VBI heeft zich in de vijfde competitieronde knap hersteld na de wat teleurstellende resultaten van de laatste twee wedstrijden. Zaterdag ging het team vol goede moed op pad richting Hijken. Door wegwerkzaamheden liep de normale voorbereiding in het honderd. Het vooraf koffie/thee drinken werd geannuleerd en ging de reis rechtstreeks richting speellocatie. Daar waren dus vroeger dan dat we gepland hadden.

Goede wedstrijd, toch verlies derde team

De vraag was of Damvereniging VBI 3 wel naar Dios Achterhoek 3 zou afreizen. Er waren immers maar vier spelers beschikbaar om mee te spelen. En dan treed artikel 20.5 in werking. Als van een team minstens de helft van het aantal partijen door niet opkomen van een speler (artikel 12.2) verloren wordt verklaard, word dat hele team geacht niet te zijn opgekomen. Het vreemde in deze zaak is dat je in deze kwestie toch moet spelen en een heen- en terugreis moet maken terwijl het reglement aangeeft dat je verliest.

Damvereniging VBI wint van CTD Arnhem

De vierde ronde van de nationale damcompetitie boekte Damvereniging VBI tegen CTD Arnhem een vlotte overwinning. Teamleider Jos Stokkel zette het eerste resultaat neer met een remise tegen een gelijkwaardige tegenstander.

Damvereniging VBI 2 kopje onder

Het tweede tiental van Damvereniging Huissen heeft opnieuw een nederlaag geïncasseerd. DIOS Achterhoek (of was het DIOS Eibergen??) was in deze vierde speelronde VBI Huissen 2 met 8-12 de baas. Opmerkelijk feit is dat zij een sponsor hebben die jarenlang de grote animator was van damvereniging Apeldoorn.