DV VBI wint de Gelderse beker

Vrijdag 31 mei jl. won DV VBI de Gelderse bekerfinale door Lunteren te verslaan. In 2022 en 2023 had Lunteren nog de Gelderse beker veroverd.

Oud-wereldkampioen Vadim Virny naar DV VBI!

Als vervanger voor de naar Fryslan vertrokken oud-wereldkampioen Guntis Valneris, heeft DV VBI voor het komend seizoen de 58-jarige oud-wereldkampioen Vadim Virny aangetrokken.

Geslaagde reünie Damvereniging VBI

Huissen 90 jaar damstad!
Zondag 14 april hield Damvereniging VBI een reünie vanwege haar negentigjarig bestaan. De bijeenkomst werd door zo’n 60 belangstellenden goed bezocht en werd alom als zeer geslaagd beoordeeld.

De zoektocht naar tien paaseieren

door Leen de Rooij 

U bent van mij gewend dat ik rond feestdagen een rubriek met een aantal van mijn problemen aanbied. Als ik mijn oeuvre langsloop, zie ik dat ik met de kerstdagen veel actiever ben geweest dan rond Pasen. In 2016 schreef ik mijn laatste ‘paasrubriek’, nadat ik dat in de jaren die eraan voorafgingen regelmatig deed.

Damvereniging VBI 2 onderuit in promotiewedstrijd

Afgelopen zaterdag werden de promotie- en degradatiewedstrijden afgewikkeld in de nationale damcompetities. Het reserveteam van Damvereniging VBI was voor het tweede jaar de rij van de partij. Vorig seizoen werd met kleinst mogelijke verschil verloren van onze damvrienden uit Arnhem. Nu werd het Hoogeveen.

Damvereniging VBI 2 kampioen!

Damvereniging VBI maakt een topseizoen door. In het jubileumjaar waarin het eerste team de landstitel behaalde, heeft ook het tweede tiental het kampioenschap veroverd. Dat mag wel een buitengewone prestatie genoemd worden. De geschiedenis heeft geleerd, dat je gemakkelijker met het eerste team landskampioen kunt worden, dan dat je met het tweede team kampioen wordt, in een klasse lager.

De landskampioen haalt uit!

De nieuwe landskampioen won de laatste competitiewedstrijd met 18-2. Daarmee werden  dit seizoen alle wedstrijden gewonnen. Dat is een evenaring van het record van Maas van ’t Hoog uit 1991.

Mooi slotakkoord derde team

Een mooier affiche is er niet om de laatste ronde te spelen tegen de koploper in 2B. Die moest winnen om kampioen te worden en zo het recht te krijgen promotiewedstrijden te spelen voor een klasse hoger.

Damvereniging VBI kampioen van Nederland!

Na de winst op Van Stigt Thans in de vorige ronde stond voor Damvereniging VBI de deur wagenwijd open voor de nationale titel. Daarvoor  was er nog slechts één gelijk spel in de laatste twee rondes nodig. In de voorlaatste ronde wisten de Huissenaren Damcombinatie Frieslân nipt te verslaan. Hierdoor werd Damvereniging VBI voor de vijftiende maal kampioen van Nederland.