Damvereniging VBI kampioen van Nederland!

Na de winst op Van Stigt Thans in de vorige ronde stond voor Damvereniging VBI de deur wagenwijd open voor de nationale titel. Daarvoor  was er nog slechts één gelijk spel in de laatste twee rondes nodig. In de voorlaatste ronde wisten de Huissenaren Damcombinatie Frieslân nipt te verslaan. Hierdoor werd Damvereniging VBI voor de vijftiende maal kampioen van Nederland.

Damvereniging VBI 2 op titelkoers

De tiende speelronde in de nationale damcompetitie in de hoofdklasse A lijkt na zaterdag wel beslist. Op de dag dat het vlaggenschip van damvereniging VBI Huissen de 15e(!) landstitel binnenhaalde, lijkt het tweede team ook kampioen te gaan worden. Na de uitglijder in de vorige ronde, verschenen alle spelers messcherp aan de start van deze wedstrijd.

Weer zege derde team

Afgelopen zaterdag werd in een gezellige ambiance de wedstrijd Damvereniging VBI 3 – Harderwijk 2 gespeeld. Dit was een kans op een hoge klassering in 2B groot te houden. Het kampioenschap lijkt echter na deze ronde te ver weg, want dan moet er gewonnen worden in Laren met 14-2 en zou Duo 2 moeten verliezen van HDC/Vechtstreek/DDD CT in de laatste ronde.

Tweede team kopje onder

Het tweede tiental van Damvereniging VBI Huissen heeft het afgelopen weekend een gevoelige nederlaag geleden in de nationale damcompetitie. Tegen het sterke DES uit Lunteren waren de dammers uit Huissen niet opgewassen. Er werd met 12-8 verloren en daar mochten wij nog niet over mopperen.

Kampioenschap ligt voor het oprapen

Voor Damvereniging VBI was de wedstrijd tegen Van Stigt Thans de belangrijkste van deze competitie. Met twee punten voorsprong was resultaat noodzakelijk om het landskampioenschap veilig te stellen. Het werd een uitermate boeiende wedstrijd.

Mooie winst derde team

Afgelopen zaterdag ging de wedstrijd voor de NC in de 2e klasse in Mildam tegen DC Heerenveen 2. Kans om de 8-8 tegen DC Heerenveen 3 van de vorige wedstrijd recht te zetten. Teamcaptain Jos Lamers had de opstelling flink gewijzigd. Het pakte goed uit.

Damvereniging VBI viert 90-jarig jubileum

Op 5 januari 1934 werd Damvereniging Huissen opgericht in het Gochse Koffiehuis. In dit jaar bestaat de vereniging dus 90 jaar. In deze periode werden 14 landstitels behaald en een 15e titel lonkt.
Uiteraard zal dit feit gevierd worden met een aantal damevenementen.

Tweede team blijft maar winnen

Afgelopen zaterdag hebben de reserves van Damvereniging VBI Huissen opnieuw toegeslagen. Laagvlieger Nijverdal werd met duidelijke cijfers huiswaarts gestuurd. De 14-6 overwinning is niet alleen goed voor wederom twee wedstrijdpunten, tevens liepen de Huissenaren drie bordpunten uit op de naaste concurrent Het Noorden.

Damvereniging VBI komt goed weg

De wedstrijd tegen het puntloze Van Stigt Thans 2 leek vooraf een routinekwestie te worden. Uiteindelijk werd het voor de Huissenaren een moeizame overwinning met de geflatteerde cijfers 13-