Goed begin eerste team Damvereniging VBI

In de eerste wedstrijd van de nieuwe damcompetitie kwam Damvereniging VBI uit tegen Van Stigt Thans 2. Anders dan misschien verwacht wordt is de tweede editie van de Schiedamse topclub een niet te onderschatten team. Op hun aantal zeer ervaren spelers en drie man die in de Huissense formatie niet zouden misstaan kunnen heel wat teams hun tanden stuk bijten.

Damvereniging VBI 2 start met overwinning

Het tweede team is afgelopen zaterdag voortvarend van start gegaan in de landelijke bondscompetitie. In Goutum werden de Friezen met 13-7 verslagen.
Goutum is een dorpje welke is toegevoegd aan de stad Leeuwarden. Niet alle navigatiesystemen waren daarop berekend. Mede daardoor begon de wedstrijd 10 minuten later dan gebruikelijk.

Jan Linssen en Henny van Aalten gehuldigd

Tijdens de jaarvergadering van Damvereniging VBI op 2 september j.l.  in’t Koelhuis te Huissen werd een tweetal jubilarissen gehuldigd.

Stoppende teamleider in het zonnetje gezet

Na vijf jaar een uitstekende teamleider te zijn geweest stopt Geert Berends met ingang van het komende seizoen wegens gezondheidsredenen met deze taak. De spelers van zijn team lieten dit niet ongemerkt voorbij gaan en boden hem een T-shirt aan met teksten en afbeeldingen die erg op hem van toepassing zijn.

Jos Stokkel wint online lentecompetitie

Er mag weer echt gedamd worden, we zijn dus gestopt met de online lentecompetitie. Jos Stokkel wist door een goede slotronde Toine Brouwers met één puntje te passeren. Gefeliciteerd Jos. Op naar ’t Koelhuis!

Wouter Ludwig wint online wintertoernooi

Dat er in coronatijd nog gedamd wordt, laten de dammers van Damvereniging VBI zien. In de afgelopen maanden nam een aantal dammers iedere donderdagavond thuis plaats achter de computer.

Henk Demont overleden

Verdrietig hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Henk Demont. Henk was al langer ziek, maar zijn overlijden overviel ons toch. Henk is 78 jaar geworden.

Online Wintertoernooi, (stand per 11 maart)

Iedere donderdagavond om 20.15 uur is er tot 21.45 uur op https://lidraughts.org een online clubavond.
Het speeltempo is 5 minuten basistijd plus 3 seconden per zet.
Iedere week geldt er een andere link voor de online clubavond. Deze link staat hieronder vermeld.

Joost Hendriksen wint het online oliebollentoernooi

Zondag 27 december 2020, in de volksmond ‘derde kerstdag’, werd online het DV VBI oliebollentoernooi gespeeld. Met twaalf deelnemers, waarvan ongeveer de helft jeugdspelers, ontstond een spannende strijd op het online platform lidraughts.