VBI Hoofdsponsor

VBI: de hoofdponsor

vbifabriek.gifEen vereniging die tot de sterkste van Nederland behoort, kost geld. Het meeste werk bij Damvereniging VBI wordt gedaan door vrijwilligers. Maar om het hoge peil te handhaven en elk jaar in de top van de Nederlandse damcompetitie te kunnen meedoen en om goede trainingen te verzorgen, zijn er ook een paar betaalde beroepsspelers en toptrainers aangetrokken. Dat kan niet alleen bekostigd worden uit contributies of uit subsidies, daarvoor wordt een beroep gedaan op bedrijven en donateurs die de damvereniging willen ondersteunen. Zij krijgen er wel iets voor terug, want de Huissense damclub krijgt heel veel publiciteit.

Een groot aantal bedrijven en particulieren in Huissen ondersteunt de damvereniging via de ‘Vrienden van Damvereniging VBI’.  Heel belangrijk is dat er een hoofdsponsor is die een belangrijk deel van de kosten op zich neemt. Dat is VBI.

Toen in het begin van 2006 de jarenlange band met de vorige hoofdsponsor, bouwbedrijf  Heijting uit Huissen noodgedwongen eindigde, was er al gauw contact met het bedrijf VBI. Heijting bracht de damvereniging en VBI met elkaar in contact. Dat had spoedig succes.
Op 29 juni 2006 werd een contract voor vijf jaar getekend door Martin Koppenhol van VBI en voorzitter Joop Hendriksen van damvereniging Huissen. De voorwaarden zijn gelijk aan die van het contract met Heijting. Tijdens het officieel aanvaarden van het sponsorschap was er een groot aantal leden van de damvereniging aanwezig. Vooral de jeugd was sterk vertegenwoordigd. Na een introductie kregen alle aanwezigen een rondleiding door het bedrijf.

Wat doet VBI?

De afkorting VBI staat voor Verenigde Bouwproducten Industrie (zie: VBI). Het bedrijf is Europa’s grootste producent van kanaalplaatvloeren. VBI maakt deel uit van het Finse bedrijf Consolis dat met ruim vijftig productievestigingen in elf Europese landen vertegenwoordigd is. Naast het hoofdkantoor in Huissen zijn er in Nederland nog vier productievestigingen en is er een EPS (geëxpandeerd polystyreen) fabriek. De Huissense vestiging is te vinden aan het Looveer, pal aan de Rijn, bij de veerpont naar Westervoort.

vbivoorweb.gif