Fleur Kruysmulder wint Jeugdcup 2020

De KNDB organiseerde op zaterdag 26 september op vier plaatsen in Nederland speciale damwedstrijden voor de jeugd: de Jeugdcup 2020. Er waren toernooien in alle jeugdklassementen; zowel bij de jongens als de meisjes deden welpen, pupillen en een gecombineerde groep van aspiranten en junioren mee. Eigenlijk een vervanging dus van de officiële Nederlandse kampioenschappen die …

Fleur Kruysmulder wint Jeugdcup 2020 Lees verder »

Derde team oefende tegen DeZ Reeuwijk

Vorig jaar kwam het door toedoen van Paul Visser (Huissen) en Hans de Knikker (Reeuwijk) tot een oefenwedstrijd tussen het derde team van Damvereniging VBI, met veel jeugd, en een team van Damclub Denk en Zet uit Reeuwijk, ook met veel jeugd. Dit seizoen deed de wedstrijd dienst als voorbereiding op de Nationale Competitie. Hopelijk …

Derde team oefende tegen DeZ Reeuwijk Lees verder »

Fleur wint met internetdammen

Dammen leent zich uitstekend om online te beoefenen. Aangezien er in deze tijd geen fysieke clubavonden worden gehouden, zijn de jeugdspelers van Damvereniging VBI actief op het internet.

Nog meer damdiploma’s

Op 13 februari kon ook de oudere jeugd een diploma halen. Trainer Alex Mathijsen kon tevreden zijn, hij had zijn pupillen goed voorbereid. Er werd op verschillende niveau’s examen gedaan en allen slaagden. De geslaagden waren:

Diplomaregen jonge jeugd

Op 13 februari was de examenavond van Damvereniging VBI. Altijd weer een zenuwachtige avond. Eigenlijk niet nodig, want de jeugdleiders van Huissen trekken iedereen er wel doorheen. Ook nu weer. De geslaagden waren:

Jeugd actief in combinatieteam

door Peter Litjens

In alle stilte speelt ook het combinatieteam van Lent VBI Nijmegen de wedstrijden in de Nationale Competitie Tweede Klasse van de KNDB. Langzamerhand wordt dit team gevuld met veel jeugdspelers uit Huissen die temidden van de senioren hun wedstrijden spelen. In alle stilte, want door een misverstand speelt het team de thuiswedstrijden niet tegelijk met het eerste en tweede team.

Gelders kampioenschap: Cas goud, Fleur zilver

door Jos Lamers

Cas Schaapveld werd kampioen van Gelderland bij de welpen. Fleur Kruysmulder werd knap tweede bij de pupillen.

Holthuus en BinnensteBuiten de besten

ONS schooldamkampioenschappen Lingewaard

door Piet Verhaegh

Op de eerste woensdagmiddagen van november werden weer de schooldamkampioenschappen van gemeente Lingewaard gespeeld. ’t Koelhuis in Huissen werd gevuld met diep nadenkende basisscholieren.

Linsey op het WK jeugd in Turkije

Linsey van Leeuwen doet deze week mee aan het wereldkampioenschap voor meisjes in Izmir in Turkije. Ze kreeg het recht op deelname aan dit WK door als derde te eindigen op het NK junioren meisjes eerder dit jaar in Wageningen. Op deze sites is het WK te volgen: de WK-site jeugddammen.com (Nederlandse jeugdsite) Linsey heeft …

Linsey op het WK jeugd in Turkije Lees verder »