Wintercompetitie en diploma’s

Verrassend werd Pieter van Loenhout winterkampioen 2023-2024 in de jeugdklasse-gevorderden. In deze competitie werd Rosa Walvius tweede en Esmee van der Kreeft derde. Ook werden diploma’s uitgereikt.

Lingewaards schoolteam in de prijzen

Zaterdag 27 januari was de halve finale van Gelderland voor het schooldammen. Bij de welpen deden 3 teams mee uit de gemeente Lingewaard, 2 teams van IKC Binnenstebuiten en 1 team van IKC De Regenboog.

Derde team boekt nuttige overwinning

Het derde team moest in de zevende ronde aantreden tegen het derde team van Witte van Moort. Alle drie de landelijke teams moesten naar Westerhaar. Net als het eerste boekte ook het derde team een nuttige overwinning, het tweede team speelde gelijk. De strijd om de kopposities duurt voort voor deze teams.

Dammen tegen een Europees kampioen!

De laatste vrijdag van het jaar was er bij RKHVV naast de oliebollencup een damsimultaan tegen Fleur Kruysmulder, Europees kampioen, georganiseerd door VBI Huissen.

Huissense damjeugd actief in Drenthe

door Marije Termaat Met 9 jeugdleden vertrokken we zaterdag 9 december richting Hoogeveen in Drenthe. Daar werden het NK benjamins en het NK sneldammen voor jeugdteams gehouden. Jop vertegenwoordigde ons bij het NK benjamins. Hij heeft partijen gewonnen, verloren wn remises gespeeld, maar bovenal genoten en dat is het allerbelangrijkste. Hij sloot de dag na […]

Fedde en Huub kampioen van Lingewaard

door Marije ter Maat, foto Linsey van Leeuwen Woensdag 15 november hebben kinderen van verschillende scholen gestreden voor de titel ‘Beste dammer/damster van de gemeente Lingewaard 2023’. Kinderen van de Borgwal, de Regenboog,  Binnenstebuiten, de Abacus, Sterrenbos en de Donatushof lieten zich van hun beste kant zien. Bij groep 5/6 waren er 17 deelnemers en […]

Binnestebuiten en De Borgwal kampioen!

Afgelopen woensdag was het weer zover, de jaarlijkse schooldamkampioenschappen van de gemeente Lingewaard georganiseerd door Damvereniging VBI Huissen in het Koelhuis. Het toernooi werd ook dit jaar weer mogelijk dankzij de steun van ONS accountants en belastingadviseurs.

WK jeugd: Fleur behaalt zilver

Het zijn drukke tijden voor Fleur Kruysmulder. De jeugdspeler van Damvereniging VBI deed eerder dit najaar al van zich spreken als invalster bij het WK dammen voor vrouwen op Curaçao. Daar deed ze het uitstekend met een twaalfde plek Eind november/begin december deed Fleur alweer mee in Polen aan het WK aspiranten meisjes

Fleur gehuldigd!

Bij het begin van het nieuwe damseizoen werd Fleur Kruysmulder gehuldigd met haar Europees Kampioenschap meisjes aspiranten.