Fedde en Huub kampioen van Lingewaard

door Marije ter Maat, foto Linsey van Leeuwen Woensdag 15 november hebben kinderen van verschillende scholen gestreden voor de titel ‘Beste dammer/damster van de gemeente Lingewaard 2023’. Kinderen van de Borgwal, de Regenboog,  Binnenstebuiten, de Abacus, Sterrenbos en de Donatushof lieten zich van hun beste kant zien. Bij groep 5/6 waren er 17 deelnemers en …

Fedde en Huub kampioen van Lingewaard Lees verder »

Binnestebuiten en De Borgwal kampioen!

Afgelopen woensdag was het weer zover, de jaarlijkse schooldamkampioenschappen van de gemeente Lingewaard georganiseerd door Damvereniging VBI Huissen in het Koelhuis. Het toernooi werd ook dit jaar weer mogelijk dankzij de steun van ONS accountants en belastingadviseurs.

WK jeugd: Fleur behaalt zilver

Het zijn drukke tijden voor Fleur Kruysmulder. De jeugdspeler van Damvereniging VBI deed eerder dit najaar al van zich spreken als invalster bij het WK dammen voor vrouwen op Curaçao. Daar deed ze het uitstekend met een twaalfde plek Eind november/begin december deed Fleur alweer mee in Polen aan het WK aspiranten meisjes

Fleur gehuldigd!

Bij het begin van het nieuwe damseizoen werd Fleur Kruysmulder gehuldigd met haar Europees Kampioenschap meisjes aspiranten.

Fleur is kampioen van Europa!

Fleur Kruysmulder van Damvereniging VBI is Europees kampioen dammen 2023 geworden. In Tallinn, de hoofdstad van Estland, bleef ze haar concurrenten begin deze maand nipt voor. Deze titel is een voorlopige kroon op een voor Fleur heel succesvol damjaar 2023.

Fleur slaat dubbelslag; ook juniorenkampioen

De Doorbraak in Wageningen was in de Hemelvaartweek het toneel voor een enorm spannend toernooi om de Nederlandse damtitel junioren meisjes. De top vier stond gedurende het hele toernooi dicht bij elkaar.

Fleur aspirantenkampioen van Nederland!

Van 1 tot en met 6 mei en van 3 tot en met 6 mei vond het NK pupillen algemeen en het NK meisjes aspiranten plaats in het Koelhuis in Huissen. Damvereniging VBI had de organisatie in handen.

Fleur gaat gewoon door

Fleur Kruysmulder ging in december gewoon door met het winnen van medailles. Het jeugdige Huissense damtalent scoorde eerder dit jaar al medailles op het EK en WK blitz in Turkije. In december in Polen werd Fleur knap derde in het WK rapid voor vrouwen. Bij rapid krijgt een speler minder bedenktijd.

Fleur scoort bronzen medaille

Fleur Kruysmulder (15 jaar, lid van Damvereniging VBI) nam deel aan de wereldkampioenschappen dammen jeugd. In Nevsihir in Turkije werden wereldkampioenschappen jeugd in drie disciplines gehouden: klassiek, rapid en blitz.