Wedstrijden en trainingen

Persoonlijke wedstrijden
Leden van Damvereniging VBI kunnen uitkomen in de diverse kampioenschappen van Gelderland en de vervolgwedstrijden daarop (halve finale van Nederland en het kampioenschap van Nederland). Leden kunnen daarbij een beroep doen op de vereniging om damtechnische ondersteuning (training).

061014valnerisberends.gifTeamwedstrijden
Damvereniging VBI streeft ernaar om met drie teams deel te nemen aan de Nationale Competitie. Het eerste team komt uit in de hoogste afdeling en dient mee te kunnen doen om het kampioenschap van Nederland. Het tweede team dient dicht onder de hoogste afdeling uit te komen om de aansluiting te waarborgen: talentvolle spelers kunnen via dit team hun niveau verder verhogen. In het tweede team is ook plaats voor ervaren spelers die niet meer op het hoogste niveau willen uitkomen. Het derde team is vooral bedoeld voor jeugdige talenten om ervaring op te doen. In het derde team is ook plaats voor ervaren spelers die niet meer op hogere niveaus willen uitkomen.
Damvereniging VBI schrijft zoveel teams als wenselijk is in voor de provinciale teamcompetities. Er is ruimte voor spelers die op het hoogste provinciale niveau willen spelen en daarnaast zijn er een of meerdere teams voor spelers die recreatief zijn ingesteld.

Trainingen
Damvereniging VBI zorgt voor trainingen onder leiding van ervaren en gediplomeerde trainers. Jaarlijks worden trainingen belegd voor de diverse teams. Damtechnische trainingen worden aangeboden voor alle niveaus. Leden die persoonlijke training willen hebben, kunnen een beroep doen op de vereniging om ondersteuning.