A-team Heijting Huissen onderuit in topper

Het A-team van Heijting Huissen heeft in de jeugdcompetitie een gevoelige 7-1 nederlaag geïncasseerd tegen aartsrivaal Meurs denk en Zet.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Wout Aleven speelde positioneel sterk tegen Sjoerd ten Brinke. In het middenspel bracht Sjoed een dreiging in het spel waar Wout niet Alert genoeg op reageerde. Na een doorbraakcombinatie kon Ten Brinke de winst gemakkelijk binnen halen. Aan het tweede bord speelde Pepijn van de Brink een sterk aanvallende partij tegen Kester Brons. Pepijn had echter grote moeite om zijn voorpost te verdedigen. Uiterlijk verloor Pepijn zijn voorpost en later zijn de partij. Max van der Ven gaf goed partij aan Marc den Hartog. In het vergevorderde middenspel raakte Max op een dwaalspoor. Beide spelers verbruikte erg veel bedenktijd hetgeen leidde tot hevige tijdnood. De Culemborger toonde zich in de tijdnoodfase iets slagvaardiger en haalde beide punten binnen.
Richard Kempen redde voor de Huissenaren de spreekwoordelijke eer, door een puntje uit het vuur te slepen tegen Derk Visser. Na een partij waar Richard eerst een dam van Derk onschadelijk had gemaakt moest Richard toch genoegen nemen met een punt ondanks dat hij een schijfje meer had in het eindspel. Door deze wat geflatteerde nederlaag zijn de Huissenaren de koppositie kwijtgeraakt aan de Meurs denk en zet.