Abacus naar Gelderse schooldamfinale

door Raimond Rossen

Afgelopen zaterdag, 31 januari, heeft het team van de Abacus de finale voor welpen (groep 5-6) van Gelderland bereikt van het schooldammen 2014-2015. Om 12.45 uur werden we verwacht in Laren voor het spelen van de halve finales.

Na een voortvarende start (de eerste twee rondes werden gewonnen) moest De Abacus in de derde en vierde ronde de meerdere erkennen in de Canadaschool uit Doetinchem (de uiteindelijke winnaar van de halve finale) en de Mr. G. Propschool uit Doetinchem. Dit resulteerde in een achtste plaats halverwege het toernooi.

Om zeker te zijn van een finaleplaats was een plek bij de eerste zeven een vereiste. Reden voor Thijs Rossen, Morris Kortenhoeven, Max Bonnes en Hugo de Kroon om er nog eens goed voor te gaan zitten. In de vijfde ronde ging de winst op alle vier de borden naar team de Abacus. Na in de zesde ronde de (op dat moment als tweede geklasseerde) Fontanusschool uit Harderwijk verslagen te hebben was een plek bij de eerste 7 veilig gesteld.

Bij aanvang van de zevende en laatste ronde was er nog zicht op de eerste plaats maar moest Team Abacus ondanks de vijfde overwinning van de dag uiteindelijk genoegen nemen met een fraaie tweede plaats in de halve finale. Op zaterdag 28 februari zullen Thijs, Morris, Max en Hugo de finale dammen om het kampioenschap van Gelderland voor welpen in Harderwijk.