Algemeen verslag derde ronde

In de derde ronde van de KNDB-competitie deed Damvereniging VB 1I goede zaken. In en tegen het Drentse Hijken werd met 9-11 gewonnen. Een heel nuttige overwinning van de Huissenaren, want Hijken geldt als een van de ‘angstgegners’.

De laatste seizoenen is Damvereniging VBI verschillende keren gestruikeld over Hijken DTC. Door het ongelukkige verloop van het vorig seizoen – het Huissense team verspeelde het kampioenschap in het zicht van de haven – is de motivatie om de titel dit seizoen weer binnen te halen echter extra groot.
Johan Krajenbrink leed tegen grootmeester en oud kampioen van Nederland Hans Jansen zijn eerste nederlaag voor Damvereniging VBI. Die nederlaag betekende dat Hijken weer langszij kwam. Eerder had Jasper Lemmen de Huissenaren op voorsprong had gezet. Alexander Baljakin slaagde er uiteindelijk in zijn voordeel te verzilveren en werd daarmee opnieuw matchwinnaar.
Damvereniging VBI ligt op titelkoers.

Prima winst tweede team
Het tweede team boekte een uitstekende overwinning (13-7) op het Friese De Oldehove. Met vier punten uit drie wedstrijden doen de Huissense reserves goed mee in de landelijke hoofdklasse. Theo Berends zette Damvereniging VBI op voorsprong. De Oldehove kwam weliswaar even terug, maar Marcel Janssen, Arno Arends en Rob Schrooten wisten hun partij in winst om te zetten. Dirk Joosten en Geert Berends slaagden erin de sterkste Friezen op remise te houden.

Derde en vierde team
Zoals te verwachten viel kon het derde team het niet bolwerken tegen het nog ongeslagen Hardinxveld. Het werd uiteindelijk een forse nederlaag: 6-14. Opvallend was de prachtige overwinning van Pepijn van den Brink. Het jonge talent wist een van de sterkste spelers met een combinatie te vloeren en kwam daarmee als enige tot winst.
Het vierde team hoopte in Wageningen tegen WSDV4 op een punt of zelfs een overwinning. Door wat knullige nederlagen ging die hoop snel verloren. Het jonge team knokte zich nog terug in de wedstrijd via overwinningen van Alex Mathijsen, Ben Kuiphuis en Tessa Aleven, maar kwam uiteindelijk net te kort: 11-9.