Damvereniging VBI 2 blijft het goed doen

Het tweede team van damvereniging Huissen presteert uitstekend in de landelijke hoofdklasse. Afgelopen zaterdag werd een verdiende 11 – 9 overwinning behaald op het Noorden uit Groningen. Hiermee staat de promovendus op de gedeelde tweede plaats en dat is een uitstekende prestatie in het eerste jaar hoofdklasse.

Willem Hoek zette zijn team op het goede spoor met een snelle winst door een leuk zetje. Theo Berends en Emiel Leijser hadden nadelig spel maar konden beiden een punt binnenhalen. Henny van Aalten blunderde in het eindspel en gaf daarmee een verdiend punt uit handen.

Arno Arends heeft de wind mee, hij speelde uitstekend en zorgde dat zijn tegenstander, de sterke Wijninga, in een 10 om 10 stand de hand kon schudden. Rob Schrooten werd het slachtoffer van een combinatie en leek te gaan verliezen, met een grappig remise geintje bleef de schade beperkt.

Marcel Janssen gaf tegenstander Van Meggelen weinig ruimte en bracht een 8 – 6 tussenstand op het bord. Dirk Joosten zal niet tevreden zijn met het behaalde punt, hij had diverse mogelijkheden de partij naar zijn hand te zetten, helaas lukte dat niet. Geert Berends kreeg geen mogelijkheden, maar speelde wel lang door in een remisestand. Dit om de druk bij Jo Weijman weg te nemen, die in een lastige stand het elfde punt binnen moest halen. Jo bleef rustig en deed wat van hem verwacht werd. De eindstand werd hiermee op 11 – 9 bepaald en met een goed humeur kon de terugreis vanuit Groningen begonnen worden.