Damvereniging VBI 2 hard aangepakt

door Pepijn van den Brink

Het was zaterdag 29 september niet de dag van het tweede team. Het team speelde niet scherp, en Micone strafte dat dankbaar af.

Het leek zo goed te beginnen toen Theo Berends binnen 40 zetten al een goed punt pakte tegen Eddy Budé. Zijn broer Geert Berends verzuimde te winnen tegen de slechtste speler van Micone Luud Ector.

En daarna begon de ellende, Coen Donders verscheen twintig minuten te laat achter het bord tegen Toine Brouwers, maar bleek die tijd eigenlijk hard nodig te hebben en werd uiteindelijk overklast. Willem Hoek kwam er te laat achter dat de stand van zijn tegenstander teveel mogelijkheden bood en verloor ook.

Marcel Janssen zag in zijn goede stand een klein zetje over het hoofd en de derde nul stond op het bord. Emiel Leijser deed tevergeefs wat terug door Laura Timmerman te verslaan, waar hij op de 36e zet prachtig kon winnen middels 2520, kwam hij in een slechte stand terecht waar hij met een zetje de enige twee punten binnen haalde.

Dirk Joosten kreeg zijn favoriete omsingel spelletje, maar trapte in een dammetje. De stand van Pepijn van den Brink leek erg goed, maar zijn tegenstander wist er nog een punt uit te krijgen. Remco Vredenberg kon zijn borst natmaken tegen Toby Hage, Remco hield het knap lang vol, maar moest uiteindelijk bezwijken onder het grote krachtsverschil. Rob Schrooten haalde het laatste punt binnen en zette de eindstand op 14-6.

Het tweede gaat zich 13 oktober opmaken voor een thuiswedstrijd tegen RDC Rijnsburg.