Damvereniging VBI 2 komt in de problemen

Het tweede team van DV Huissen is opnieuw tegen een nederlaag aangelopen en moet nu helaas naar onderen kijken. Tegen Heijmans Excelsior, een team met 5 topspelers, werd het 8 – 12

Rob Schrooten blunderde in een gelijkwaardige stand tegen de Afrikaan Ndonzi. Emiel Leijser combineerde naar een overwinning, maar Coen Donders speelde opnieuw niet best en stond al na 12 zetten verloren.

Henny van Aalten dacht een schijf te winnen, maar werd verrast met een simpele 2 om 3. Willem Hoek valt steeds goed in , opnieuw speelde hij een degelijke partij met remise tot gevolg.

Ook Dirk Joosten heeft zijn stek gevonden, met secuur spel overspeelde hij zijn tegenstander. Invaller Ralf Veenings trof het niet met meervoudig NK-finalist Wim van der Kooij, Ralf hield het lang vol maar uiteindelijk werd de druk te groot.

Jeugdspeler Pepijn van den Brink doet het uitstekend in de hoofdklasse, nestor Jan van den Hoof werd van het bord gespeeld, in de eindfase speelde Pepijn iets te snel en liet hij de winst glippen.

Leen de Rooij, voordelige remise en Jan van Loenen met een uitstekende partij tegen van Ballegooijen zorgden voor de 8 – 12 eindstand.

Om boven de degradatiestreep te blijven zal er van MTB Hoogeveen gewonnen moeten worden.