Damvereniging VBI 2 ‘vergeet’ te winnen

door Geert Berends

Zaterdag 29 september speelde Damvereniging VBI 2 de eerste thuiswedstrijd tegen koploper Heerenveen. De uitslag (10-10) doet anders vermoeden, maar een overwinning van 14-6 had de verhoudingen beter weergegeven.

Het begon al met Geert Berends die er niet in slaagde een gewonnen positie naar winst te voeren. Emiel Leijser en Remco Vredenberg speelden rustige remises. Invaller Gerard Boogaars trapte al in de opening in een damzet, nam deze met schijfverlies af en vocht zich keurig naar een gelijkspel.

Martijn speelde een prima partij en wikkelde in een erg goede stand naar remise af. Dirk speelde een sterke partij, maar slaagde er net niet in zijn voordeel te verzilveren. Hierna verloor Rob onnodig van de kopman van Heerenveen, Rein van der Pal, maar good-old Jo bracht de partijen direct daarna terug op gelijke hoogte door in een spannende partij te winnen.

Theo Berends spelde opnieuw een erg sterke partij, maar vergat zichzelf te belonen. Willem Hoek overzag een winnende combinatie in het eindspel en moest zich tevreden stellen met een teleurstellende remise.