Damvereniging VBI 2 verliest marathonpartij

Het tweede team van damvereniging Huissen heeft tegen WSDV uit Wageningen een teleurstellende nederlaag geleden.

Emiel Leijser raakte snel op simpele wijze een schijf achter, gelukkig kon hij nog wel een punt binnenhalen. Coen Donders leed opnieuw een onnodige nederlaag, Coen heeft op dit niveau erg veel moeite met de tijdverdeling en dat kost hem steeds de kop. Marcel Janssen had voordeel tegen het Wageningse talent Jan Groenendijk maar kon niet doordrukken. Ook Rob Schrooten moest na een gelijkwaardige partij tevreden zijn met de remise.  Toen ook Arno Arends tegen een nederlaag opliep zag het er met een 7 – 3 achterstand niet goed uit.

Dirk Joosten speelde een uitstekende partij en leek te gaan winnen, in de eindfase speelde Dirk niet de juiste zetten en liet zijn tegenstander nog ontsnappen. Henny van Aalten had een flinke aanval opgebouwd en ook hier leek de winst een kwestie van tijd, helaas werd deze niet gevonden.

Bij Leen de Rooij en Pepijn van den Brink zat het dan wel een beetje mee. Leen had een voordelig eindspel , deze was onvoldoende voor de winst, mits het goed tegengespeeld zou worden. Tegenstander Vink had niet het goede antwoord. Waar met een nederlaag lang rekening was gehouden bracht Pepijn de Huissenaren weer op gelijke hoogte. Pepijn speelt uitstekend dit seizoen , de sterke Marc Sanders werd keurig aan de zegekar gebonden. De partij van de dag was ongetwijfeld de partij Johan Sterrenburg – Jan van Loenen. Jan had het moeilijk en stond lang onder druk maar in een nadelig dammeneindspel was de remise nog steeds binnen handbereik. Johan Sterrenburg bleek een kei in vijf om twee’s en na 118 zetten en 8 uur en 20 minuten moest Jan zich alsnog overgeven.

Met een 11 – 9 nederlaag werd om 20.30 uur de thuisreis gestart.