Damvereniging VBI begint met overwinning

In de eerste ronde van de nationale damcompetitie is Damvereniging VBI begonnen met een overwinning. In Geleen werd CEMA/De Vaste Zet met 8-12 verslagen. De Limburgers boden de landskampioen taai tegenstand, maar uiteindelijk wisten twee internationaal grootmeesters de weerstand te breken.

Na ruim drie uur bracht Johan Krajenbrink de Huissenaren op voorsprong via een wat verborgen combinatie. Daarna bleven winstpartijen lang uit. Veel voordeel wisten de diverse spelers niet te bereiken. Uiteindelijk was het Guntis Valneris die er als enige nog een winstpartij uit wist te persen.

In het team van Damvereniging VBI zijn dit seizoen twee nieuwe basisspelers te zien: Jos Stokkel en Pepijn van den Brink. Huissenaar Stokkel keert daarmee terug na meer dan twintig jaar te zijn uitgekomen voor het Overijsselse Twente’s Eerste.
Pepijn van den Brink viel vorig seizoen al een paar keer goed in. De technische leiding van de club acht de tijd rijp voor een basisplaats voor de junior. Opvallend genoeg zat hij in Geleen tegen een andere Huissenaar en ex-lid van Damvereniging VBI: Maarten Linssen. Die Huissenaar kwam vorig seizoen nog uit voor het Doetinchemse Dammers Uit Oost.