Damvereniging VBI bindt ook WSDV aan zijn zegekar

door Joop Hendriksen

De achtste competitiewedstrijd leverde Damvereniging VBI opnieuw winst op. De spanning loopt op want ook achtervolger Hijken kwam tot winst. Met nog drie wedstrijden te spelen lijkt de wedstrijd Damvereniging VBI tegen Hijken in de laatste ronde de beslissing om het landskampioenschap te gaan brengen.

De eerste uitslag tegen WSDV Wageningen kwam van Pepijn van den Brink die een solide remise scoorde tegen de kersverse vicewereldkampioen Jan Groenendijk. Geert van Aalten probeerde wel een aanvalspartij tegen Marcel Monteba maar kwam niet los. Resultaat: remise. Alexander Baljakin maakte het eerste verschil, hij oefende vanaf het begin zware druk uit op Heike Verheul die uiteindelijke moest capituleren. Jos Stokkel had een goede start, maar doorzag een combinatie van Fred Ivens niet. Die veroverde eerst een dam en later de partij. Johan Krajenbrink stond sterk tegen Johan Sterrenburg en leek winstkansen te hebben. Uiteindelijk wist hij het niet af te maken: remise.  

Na een iets mindere start kon Yuriy Lagoda een schijf van Wieger Wesselink veroveren. Hij wikkelde vervolgens vakkundig af tot winst. Maarten Linssen kwam in het voordeel maar Jannes Kromhout wist een degelijk remise-eindspel te bereiken. Guntis Valneris probeerde wel een aanval op te zetten maar stuitte op de sterke verdediging van Rik Keurentjes.  Gérard Jansen oefende vanaf het begin stevige druk uit op Jesse van Beek. Die bezweek uiteindelijk in het eindspel. Joost Hendriksen bouwde een voordelige stand op tegen Ester van Muijen. Door tijdgebrek kon hij de winst niet meer uitrekenen. Zo werd de stand uiteindelijk bepaald op 12-8 voor Damvereniging VBI.