Damvereniging VBI blijft in de pas

door Joop Hendriksen

Na vijf speelrondes houdt Damvereniging VBI goed stand in de top van de nationale damcompetitie. De overwinning tegen hekkensluiter CTD Arnhem kwam als verwacht en met regelmaat tot stand.

Na drie tamelijk gelijkwaardige remises van Jasper Lemmen, Joost Hendriksen en Jos Stokkel was het Gérard Jansen die het eerste verschil maakte. Hij bouwde al snel een voordelige stand op, ving enkele aanvalspogingen van zijn tegenstander goed op en sloot winnend af. Fred de Koning zette een mooie partij op die wel enig voordeel, maar uiteindelijk geen winst opleverde.

Alexander Baljakin bouwde tegen de Arnhemse kopman een voordelige stand op maar kon evenmin naar winst afwikkelen. Johan Krajenbrink ving de winstpogingen van zijn tegenstander vakkundig op en bereikte uiteindelijk een terechte remise. Geert van Aalten speelde tegen een gelijkwaardige tegenstander een goede partij die wel spannend was maar geen winst opleverde.

Guntis Valneris trof een tegenstander die een aanvalspartij wilde opzetten. Dat is niet de verstandigste speelwijze tegen Guntis die dan ook met gemak de partij opeiste. Wouter Ludwig gaf de eindstand een wat leuker aanzien door na een mooie aanvalspartij de winst binnen te halen. Uiteindelijk klokten de Huissenaren op 13-7.

De volgende wedstrijd is van essentieel belang voor de kansen van Damvereniging VBI. Dan komt het zeer sterke Van Stigt Thans op bezoek. Om kansen te blijven houden op de titel is een positief resultaat voor de Huissenaren dan vereist.