Damvereniging VBI blundert in de eerste competitiewedstrijd

door Joop Hendriksen

De ontmoeting tussen Damvereniging VBI en DES Lunteren zal de geschiedenis ingaan als de wedstrijd van het collectief falen.

[Uitslagen en standen via Toernooibase (uitslagendiens KNDB)]

De grootmeesters Johan Krajenbrink en Gérard Jansen verloren hun partijen door regelrechte blunders tegen veel lager geclassificeerde tegenstanders. Maar ook de grootmeesters Alexander Baljakin en Jos Stokkel bakten met hun remises tegen zwakkere tegenstanders er weinig van. Joost Hendriksen en nieuwkomer Wouter Ludwig kwamen evenmin sterk uit de veren en moesten genoegen nemen met remises.

Geert van Aalten speelde een goede partij tegen de Lunterense kopman en legde een gelijkwaardige remise op tafel. Fred de Koning speelde ook een goede partij, maar kwam net te kort voor de overwinning. Guntis Valneris speelde op zijn normale sterke niveau en haalde een overwinning binnen. Jasper Lemmen moest in de laatste partij alle zeilen bijzetten maar kwam op tijd tot winst.

Al met al een 10-10 gelijkspel tegen een tegenstander die algemeen gezien wordt als een van de mindere ploegen in de erklasse. Geen fraaie start dus voor de Huissenaren.