Damvereniging VBI boekt royale overwinning op Hoogeveen

door Joop Hendriksen

In de derde competitiewedstrijd van dit seizoen had Damvereniging VBI weinig problemen met hekkensluiter Hoogeveen. Nadat alle rook was opgetrokken konden de Huissenaren met een 16-4 overwinning huiswaarts reizen.

Geert van Aalten zette met een gelijkwaardige remise het eerste punt op het scorebord. Fred de Koning en Johan Krajenbrink volgden met overwinningen na fatale fouten van hun tegenstanders. Gérard Jansen deelde de punten met een taaie tegenstander. Ook Jos  Stokkel kwam tot remise. Zijn voordeel bleek onvoldoende voor de winst.

Daarna brak voor de thuisclub de hel los toen maar liefst vier achtereenvolgende overwinningen van Damvereniging VBI volgden. Jasper Lemmen kreeg een stug verdedigende tegenstandeer uiteindelijk op de knieën. Guntis Valneris won in een eindspel met twee schijven voordeel. Wouter Ludwig, nieuwkomer bij de Huissense ploeg, behaalde zijn eerste overwinning in een theoretisch goed uitgespeelde wedstrijd. Alexander Baljakin kon aanvankelijk moeilijk voordeel krijgen tegen de dames-wereldkampioen van 2016 Natalia Sadowska. Uiteindelijk haalde hij de beide punten binnen.  

Joost Hendriksen sloot de rij met een remise toen hij in een nadelige stand de veilige haven wist te bereiken. Damvereniging VBI bezet nu na Hijken en Van Stigt Thans de derde plaats op de ranglijst met vijf punten uit drie wedstrijden. In volgende competitieronde volgt een krachtmeting tegen het sterke Culemborg. Die wedstrijd is uitermate belangrijk voor de vraag of de Huissenaren in de strijd blijven voor de nationale titel.