Damvereniging VBI boekt vlotte overwinning

door Joop Hendriksen

De reserves van Van Stigt Thans vormen een goede ploeg. Zij hebben verschillende sterke spelers en mogen dus niet onderschat worden. Zij spelen dan ook niet voor niets in de Ereklasse van de KNDB. Gérard Jansen zette de eerste uitslag neer in een goede partij met een gelijkwaardige remise.

 

Toen Wouter Ludwig onderuitging kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Hij liep in een vrij simpel zetje en dat werd hem fataal. Joost Hendriksen had het in het middenspel zwaar maar kwam uiteindelijk tot remise.

Toen kwam de eerste Huissense winstpartij op het scorebord. Johan Krajenbrink kreeg voordeel tegen een wispelturige tegenstander en won uiteindelijk op tijdsoverschrijding. Fred de Koning speelde een gelijkwaardige remise na een partij waarin eigenlijk niet veel gebeurde.

Zo was halverwege de wedstrijd de stand nog steeds in evenwicht. De positie op verschillende borden was echter sterk zodat het wachten was op meer resultaat. Dat kwam al door Guntis Valneris, die ogenschijnlijk niet direct gewonnen stond, maar hij vervulde zijn bekende rol als sluipmoordenaar tegen het einde weer eens. Geert van Aalten maakte remise tegen een oude rivaal.

Vervolgens sloten de laatste drie partijen alle met winst voor Damvereniging VBI af. Jasper Lemmen zette zijn tegenstander langzaam maar zeker van het bord. Alexander Baljakin brak door de handrem van zijn opponent en Jos Stokkel voerde de druk zover op dat hij het eindspel perfect kon afwikkelen.

Zo werd de uiteindelijke uitslag bepaald op 14-6. Daarmee klommen de Huissenaren naar de derde plaats in de rangschikking.