Damvereniging VBI huldigt Huissense kampioenen

De onderlinge kompetitie van Damvereniging VBI wordt elk jaar gespeeld om het Kampioenschap van Huissen in drie klassen. In de ereklasse prolongeerde Geert van Aalten zijn titel van de laatste jaren, Deze keer had hij echter meer tegenstand dan gebruikelijk.

Met name Ralf Veenings maakte het de Huissense grootmeester erg lastig. Voor het ingaan van de laatste ronde stond Ralf een punt voor op Geert en hij moest dus remise spelen om de felbegeerde Bart van Aalten Bokaal in de wacht te slepen. In de laatste ronde speelde Geert een scherpe partij maar hij kon niet verhinderen dat er nog heel lang remisekansen voor Ralf waren. Een finesse in de slotfase besliste het duel in het voordeel van Geert die dus de naar zijn vader genoemde prijs mocht incasseren.

In de hoofdklasse was er een regelrechte verrassing. Via de voorrondes had Theo Willemsen, speler van het derde team van Damvereniging VBI zich geplaatst voor de eindstrijd. Dat was al een goede prestatie maar wat niemand verwachtte bleek toch te gebeuren. Zeker ook door winst op Rob Schrooten, een topspeler uit het tweede team, wist Theo uiteindelijk de titel te pakken. Hij mocht de Jan Edink Bokaal mee naar huis nemen.

In de eerste klasse veroverde Gerard Boogaars met overmacht de titel. Alleen tegen jeugdspeelster Lotte Aleven moest hij remise toestaan, de overige partijen zette hij allemaal in winst om. De Hent van Deelen Bokaal was zijn verdiende prijs.