Damvereniging VBI laat de punten liggen tegen DEZ Culemborg

Vooraf leek het allemaal zo mooi voor Damvereniging VBI in de wedstrijd tegen Culemborg. Met vooruit gespeelde partijen van Guntis Valneris en Pim Meurs was de stand 3-1 voor de Huissenaren. De Culemborgers lieten echter zien dat ook zij over een heel sterk team beschikken.

Rik Keurentjes kwam niet verder dan een gelijkwaardige remise. Geert van Aalten kwam niet goed uit de opening, maar zijn plan om verder de remisehaven binnen te zeilen lukte. Alexander Baljakin had aanvankelijk voordeel. Zijn tegenstander herstelde zich daar goed van en het resultaat was er dan ook naar: remise. Gérard Jansen kon deze keer geen vuist maken met een gelijkwaardige remise tot gevolg.  Joost Hendriksen had in het begin wel een voordelige stand  maar zijn tegenstander speelde zwaar op de remise, en met succes. Fred de Koning had een lastige partij. Toen hij in de tijdnoodfase bovendien een fout maakte was een hopeloze stand het resultaat. Peter Hoogteijling kwam niet goed uit de verf, moest een schijf offeren en belandde in een verloren eindspel. Johan Krajenbrink speelde een goede positionele partij en behaalde een voordelige stand. Op het eind bleek dit niet genoeg voor winst.

De eindstand werd dus 9-11 in het voordeel van DEZ Culemborg.

Niettemin houdt Damvereniging VBI de koppositie in de ereklasse van de KNDB. Hijken volgt met een lager aantal bordpunten en Witte van Moort met één wedstrijdpunt minder. Er volgen nog vier zware tegenstanders:  in januari Hijken en Van Stigt Thans en in februari Apeldoorn en Witte van Moort.