Damvereniging VBI laat punt liggen bij CTD Arnhem

In de tweede ronde van de nationale competitie trad Damverenging VBI aan tegen CTD Arnhem. De vooruitzichten leken goed, maar de Huissenaren kwamen uiteindelijk niet verder dan een teleurstellend gelijk spel.

Jasper Lemmen probeerde  wel een stevige aanval op te zetten maar moest uiteindelijk berusten in een gelijkwaardige remise. Gérard Jansen kwam door een goede aanval tot een betere positie, maar zijn tegenstander kon door een goede verdediging de remise binnen slepen. Ook Johan Krajenbrink leek een betere stand te hebben maar dat verwaterde gaandeweg. Hij  kwam niet verder dan een puntendeling.

Odin Mol legde een goede opening op het bord. In het late middenspel liep hij in een verrassende combinatie en moest beide punten inleveren. Alexander Baljakin trok de stand weer recht. Na een sterke opening plaatste hij  een beslissende aanval. Jos Stokkel kwam niet verder dan een licht voordeel. Dat was niet voldoende voor de winst. Guntis Valneris trof een zwakke tegenstander. Al vrij snel bleek het niveauverschil te groot.

In een aanvankelijk gelijk opgaande strijd beging Wouter Ludwig een vergissing die later tot verlies leidde. Toen was de stand 8-8 en in de beide resterende partijen zag het er voor Huissenaren  niet bijster florissant uit. Toine Brouwers had aanvankelijk een redelijk gelijke stand maar zijn tegenstander kwam in het verdere verloop tot licht voordeel. Toine wist uiteindelijke de remise binnen te halen. Fred de Koning had een zware partij en kwam moeilijk te staan. Met een goede verdediging bereikte hij toch de remise.