Damvereniging VBI laat punt liggen

door Joop Hendriksen

De vierde competitiewedstrijd verliep voor Damvereniging VBI teleurstellend. Uiteindelijk kwamen de Huissenaren tegen medekoploper WSDV Wageningen niet verder dan een 10-10 gelijkspel.

Alexander Baljakin trapte af met een mooie overwinning na een voortdurende combinatieve dreiging. Fred de Koning moest zijn eerste nederlaag in dit seizoen incasseren nadat hij te snel een dam had genomen. Gérard Jansen kon een stand met licht voordeel niet verder uitbouwen en bleef steken op remise. Joost Hendriksen maakte in een voordelige stand een fatale fout. Maarten Linssen stond er niet best voor maar wist door een taaie verdediging het evenwicht te bewaren.

Jasper Lemmen was niet in zijn beste vorm. Zijn opponent wist door goed tegenspel de remise te bereiken. Johan Krajenbrink bracht de partijen weer in evenwicht. In een veel betere klassieke stand ging bij zijn tegenstandster langzaam het kaarsje uit. Jos Stokkel probeerde een aanval en kwam tot een voordelige stand. Zijn geroutineerde tegenstander verdedigde taai en sleepte een remise in de wacht. Geert van Aalten speelde een prima partij tegen topspeler Jan Groenendijk, die niet verder kwam dan een licht positioneel voordeel. Geert kon dat succesvol pareren.

Alle hoop was toen gevestigd op Guntis Valneris. Die stond er goed voor maar maakte een rekenfout waardoor hij niet verder kwam dan remise. Na vier ronden staat Damvereniging VBI nu op een gedeelde derde plaats met één punt achterstand op de beide koplopers Van Stigt Thans en DEZ Culemborg. Het belooft dit seizoen opnieuw een zeer spannende competitie te worden.