Damvereniging VBI laat weinig heel van CTD Arnhem

door Joop Hendriksen

Damvereniging VBI heeft na drie pittige tegenstanders nu een aantal zwakkere goden voor de boeg. CTD Arnhem werd het eerste slachtoffer in die reeks. Met een 18-2 overwinning konden de Huissenaren tevreden huiswaarts gaan.
Mede koploper SNA liet de punten liggen in Wageningen, zodat  de Huissense formatie nu alleen op kop gaat in de landelijke ereklasse. Op één punt volgt concurrent Hijken, dat geen fout maakte bij Apeldoorn.

Alexander Baljakin had een goede generale repetitie voor zijn deelname aan het Wereldkampioenschap de komende weken. Hij schoof zijn tegenstander combinatief opzij. Guntis Valneris volgde snel. Zijn positioneel mooie partij rondde hij in stijl af. Gérard Jansen veegde zijn tegenstander van het bord.

Pepijn van den Brink scoorde zijn eerste overwinning in dit seizoen na een mooie aanvalspartij tegen de Arnhemse kopman. Maarten Linssen bevestigde zijn goede vorm in een partij waarin hij niets van zijn tegenstander heel liet. Johan Krajenbrink, Nederlands teamcaptain in het komende WK junioren bouwde zijn positioneel voordeel steeds verder uit naar winst.

De tegenstander van Geert van Aalten ging voor de remise, hield dat lang vol maar een onnauwkeurigheid in de eindfase maakte een einde aan zijn illusies. Jos Stokkel had vanaf het begin een goede stand. Langzaam maar zeker haalde hij de volle winst binnen.

Met een 16-0-achterstand kon den de Arnhemmers voor het eerst iets terug doen. Na een gelijk opgaande strijd maakte Yuriy Lagoda remise. Joost Hendriksen was de enige Huissenaar die lange tijd onder druk stond. In de eindfase haalde hij de remise binnen.