Damvereniging VBI moet het hoofd buigen voor koploper Hijken DTC

De wedstrijd tegen Hijken is altijd lastig voor Damvereniging VBI. Op papier zijn de teams gelijkwaardig en winst en verlies tegen de Drenten wisselen elkaar in de loop van de jaren regelmatig af.

De stand van Alexander Baljakin ontwikkelde zich vredig naar de remise. Bij Joost Hendriksen kwam er wel wat druk op de partij, maar hij kon dit keurig pareren. De volgende uitslagen sloegen het optimisme bij DV VBI de bodem in. Peter Hoogteijling verspeelde te veel tijd. Zijn tegenstander speelde een positioneel fraaie partij en rondde af met een zetje. Fred de Koning werd door zijn tegenstander in de aanval gedwongen en die ging er vervolgens via een omsingeling met de winst vandoor.  

Aspirant Jan Groenendijk speelde een gelijkwaardige partij tegen zijn opponent. De kleine verschillen wist Jan goed op te vangen. Gérard Jansen leek wat terreinvoordeel te hebben maar zijn tegenstander bereikte via een sterke verdediging de remisehaven. Guntis Valneris kreeg zijn aanval tegen een aanzienlijk lager geklasseerde tegenstander niet rond en berustte in remise. Geert van Aalten kwam ook niet verder dan een schijf winst die onvoldoende was voor de winst. Rik Keurentjes speelde een gelijkwaardige partij met licht wisselende kansen waarna de vrede werd getekend. Johan Krajenbrink speelde een mooie aanvalspartij, maar zijn tegenstander wist het allemaal uitstekend op te vangen. Uiteindelijk werd het dus 8-12 in het voordeel van de Drenten.

Door deze uitslag blijven de Huissenaren op de 5e plaats in de ranglijst staan en de kampioenskansen lijken daarmee verdwenen.