Damvereniging VBI moet verlies incasseren

door Joop Hendriksen

Na de verliespartij tegen Hijken moest Damvereniging VBI een goed resultaat boeken tegen de andere titelkandidaat Van Stigt Thans. Helaas verliep de wedstrijd op vergelijkbare manier af: negen gelijke spelen en één verliespartij.

Gérard Jansen en Geert van Aalten startten met gelijkwaardige remises tegen spelers van gelijke sterkte. Alexander Baljakin had qua rating wellicht de beste kansen, maar hij bereikte weinig tegen een ervaren tegenstander.

Johan Krajenbrink kwam ook uit op een gelijkwaardige remise. Jasper Lemmen hield de nationale bondscoach en oud-nationaal kampioen Rob Clerc goed in bedwang. Bij Joost Hendriksen ging het mis. Hij kon het niet bolwerken tegen de meervoudig wereldkampioen Anatoli Gantwarg. Dat was misschien ook wel te verwachten, maar zijn tegenstander was oppermachtig.

Jos Stokkel zette de reeks van gelijkwaardige remises tegen gelijkwaardige tegenstanders voort. Fred de Koning had het zwaar te verduren, stond op een gegeven moment verloren, maar kon zich op tijd herstellen. Wouter Ludwig zette weer een gelijkwaardige remise neer en Guntis Valneris had wel een voordelige stand maar het bleek niet genoeg voor de overwinning.

Met de twee verlieswedstrijden tegen de nummers 1 en 2 van de ranglijst moeten de Huissenaren nu kansloos worden geacht voor een nieuw nationaal kampioenschap.