Damvereniging VBI ondanks winst uitgeschakeld voor de landstitel

Damvereniging VBI nam de  wedstrijd tegen Hordijk en Hordijk Culemborg bijzonder serieus. Het was de enige kans om nog te profiteren van een eventuele misstap van Mo en Z. De inzet resulteerde in een 14-6 overwinning.

Achteraf bleek dat ook de Volendammers zich niet hadden laten overrompelen.  Met een  ruime overwinning tegen  Twente bleven zij  één punt voor op de concurrentie. Zij treffen in de laatste ronde  Culemborg en de strijd lijkt gestreden.  Damvereniging VBI heeft nog een  zware tegenstander  in Hijken. Inzet voor die wedstrijd is de derde of vierde plaats in de eindrangschikking. 

Na anderhalf uur was het al raak voor de Huissenaren toen Guntis Valneris  zijn tegenstander trakteerde op een combinatie. Marcel  Janssen verving de zieke Johan Krajenbrink, kwam in de problemen maar wist de remisehaven te bereiken.  Gérard Janssen speelde een gelijkwaardige remise. Joost Hendriksen overrompelde de jonge sterspeler Pieter Steijlen door eerst positioneel voordeel te verwerven en vervolgens een damzetje te presenteren.  Alexander Baljakin verkeek zich op de taaie verdediging van zijn tegenstander en kwam niet verder  dan remise. Peter Hoogteijling had al het betere van het spel toen zijn tegenstander door de klok ging. Geert  van Aalten  bouwde een steeds sterkere positie op met winst als resultaat. Pim Meurs  kwam  niet verder dan enig terreinvoordeel en moest remise accepteren. Geert Berends speelde een prima winstpartij. De Culemborgers konden tegenover deze overmacht slechts één overwinning inbrengen. Fred de Koning wilde te veel  en kreeg het lid op de neus.