Damvereniging VBI rondt competitie af met winst tegen WSDV

door Joop Hendriksen

Damvereniging VBI heeft in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen een goede overwinning behaald op het Wageningse WSDV. De Huissenaren, na een wat tegenvallend seizoen op de vierde plaats van de ranglijst, waren er op gebrand om tegen de nummer 5 een goed resultaat te boeken.

Joost Hendriksen zette de eerste score neer met een remise, snel daarna gevolgd door Geert van Aalten met eveneens een remise. Alexander Baljakin zette de eerste winst neer door de wereldkampioen aspiranten Machiel Weistra te verslaan.  Gérard Jansen kon een duidelijk betere stand op het kantje niet verzilveren.

Johan Krajenbrink (tegen oud-wereldkampioen Schwartzman) voegde weer een punt aan de score toe. Wouter Ludwig had goede winstkansen maar zijn tegenstander kon nog net het hoofd boven water houden. Jos Stokkel kwam na een boeiend duel tot remise. Jasper Lemmen gaf de stand weer meer kleur. Hij kwam gaandeweg steeds meer in het voordeel en gaf zijn tegenstander in het eindspel geen enkele kans meer.

Fred de Koning bood lang flinke tegenstand maar kon het uiteindelijk niet bolwerken tegen topspeler Jan Groenendijk, die daarmee zijn plaats als topscorer in de eredivisie bevestigde. Guntis Valneris zette tenslotte met een vlotte overwinning de eindstand op 12-8 voor de Huissenaren. Daarmee was Guntis met 7 overwinningen uit 9 partijen de best scorende Huissense speler.

Uiteindelijk bleef Damvereniging VBI staan op de vierde plaats in de eindrangschikking.