Damvereniging VBI van start in nieuwe damcompetitie

Zaterdag 15 september gaat de nationale damcompetitie weer van start. Damvereniging VBI komt evenals vorige seizoenen uit met drie teams.

De aftrap van het eerste team is tegen Twente’s Eerste. Dit team heeft door het terugtrekken van sponsor Maas van ’t Hoog weer de oorspronkelijke naam aangenomen. De Hengeloërs kwamen vorig seizoen niet verder dan een tiende plaats en raakten als gevolg van de sponsorproblemen twee sterke spelers kwijt. Het moet voor Damvereniging VBI 1, dat versterking heeft gekregen in de persoon van Jasper Lemmen, mogelijk zijn deze wedstrijd winnend af te sluiten.
Voor wat betreft het tweede team heeft de Technische Commissie voor een belangrijke verjonging gekozen. De 15-jarige jeugdspelers Bas van Engelen, Willem Hoek en Dirk Joosten maken voor het eerst deel uit van de vaste selectie van dit team. Gespeeld wordt tegen Ons Genoegen uit Utrecht. Dit team heeft een duidelijk hogere gemiddelde rating dan de Huissenaren, die dus alle zeilen bij zullen moeten zetten om tot een bevredigend resultaat te komen.
Het derde team, met onder meer de jeugdspelers Lotte Aleven, Pepijn van den Brink en Joppe Lemmen, speelt tegen CEMA/De Vaste Zet 2 uit Geleen. Ook dat team heeft iets betere papieren dan de Huissenaren. Een damwedstrijd wordt echter niet op papier uitgevochten maar op het dambord en dus gaat ook de derde editie er met goede moed tegenaan.
De wedstrijden worden bij uitzondering niet gespeeld in ’t Koelhuis. Die accommodatie is nodig voor de viering van het 40-jarig jubileum van tafeltennisvereniging HUTAF, dus de dammers moesten een ander heenkomen zoeken. Gelukkig was Zalencentrum De Valom bereid belangeloos een zaal ter beschikking te stellen zodat daar gespeeld gaat worden. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur, maar meestal wordt het na 15.30 pas echt spannend. Dan vallen gewoonlijk de eerste uitslagen. Uiteraard zijn belangstellenden ook in De Valom van harte welkom.