Damvereniging VBI verliezend finalist KNDB-beker

door Joop Hendriksen

Bij de nationale bekerwedstrijden is het Damvereniging VBI niet gelukt de titel van het vorig jaar te prolongeren. Tijdens de finaledag werden drie rondes gespeeld. In de eerste ronde versloegen de Huissenaren Fryslân met 5-3. Alexander Baljakin en Wouter Ludwig haalden de winstpunten binnen. Daar stond verlies van Geert van Aalten en remise van Johan Krajenbrink tegenover.

In de tweede ronde tegen WSDV Wageningen won Wouter Ludwig opnieuw en ook Johan Krajenbrink haalde de beide punten binnen. Alexander Baljakin remiseerde tegen de Wageningse topman Jan Groenendijk en ook Geert van Aalten deelde de punten, zodat de uitslag werd bepaald op 6-2 voor Damvereniging VBI.

In de derde en finaleronde traden de Huissenaren aan tegen Damlust Gouda. De Zuid-Hollanders hadden een bijzonder sterk team op de been gebracht dat  in de eerste twee rondes achtereenvolgens nationaal clubkampioen Hijken DTC en het sterke Witte van Moort uitschakelde.

In de finalewedstrijd startte Alexander Baljakin met winst tegen oud-Nederlands  kampioen Erno Prosman. Vervolgens moest Wouter Ludwig de punten inleveren tegen de tweede oud-Nederlands kampioen Martijn van IJzendoorn zodat de stand halverwege de wedstrijd weer gelijk was. Geert van Aalten en Johan Krajenbrink konden tenslotte niet meer tot winst komen zodat de eindstand van 4-4 op het scorebord kwam.

In de daarop volgende barrage in zeer snel tempo haalde Damlust de 6-2 overwinning binnen. Alexander Baljakin en Geert van Aalten speelden remise maar Johan Krajenbrink en Wouter Ludwig moesten de punten aan de tegenstander laten.