Damvereniging VBI verslaat Friesland

In de tweede ronde van de KNDB-competitie trad het eerste team Рna De Oldehove uit Leeuwarden in de eerste ronde Рopnieuw aan tegen een Fries team: Damcombinatie Frysl̢n uit Franeker/Wanswert. En weer bleken de Friezen niet in staat de Huissenaren af te stoppen: met een ruime 6-14 overwinning werd de verre terugreis ondernomen. De totaalstand Huissen РFriesland kwam daarmee op 27-13.

Voor de tijdcontrole om 16:00 uur stond Damvereniging VBI al op een 4-0 voorsprong door Johan Krajenbrink en Geert van Aalten en leek het een gemakkelijke middag te worden. Door de  nederlaag van Fred de Koning kwamen de Friezen echter terug in de wedstrijd, ook al omdat Gérard Jansen, Alexander Baljakin en Guntis Valneris niet tot winst kwamen. Een ruime overwinning zou het niet meer worden, zo leek het.
De winstpartijen kwamen er alsnog. Rik Keurentjes speelde een sterke partij en rondde die ook goed af. Peter Hoogteijling sloeg in een mindere stand combinatief toe en liet de winst daarna niet meer glippen. De langste partij kwam op naam van Joost Hendriksen. Lange tijd stond hij onder flinke druk van grootmeester Auke Scholma. De Huissenaar bezweek echter niet en sloeg laat in de middag zelfs bekwaam toe toen zijn grote tegenstander onnauwkeurig voortzette.

Damvereniging VBI staat na twee ronden gedeeld aan kop, maar het grote werk moet nog komen. Met name Culemborg en Apeldoorn zijn dit seizoen de grote favorieten. De laatste heeft echter al een punt laten liggen.