Damvereniging VBI walst over CEMA/ De vaste Zet heen

Damvereniging VBI trad in de vijfde ronde van de KNDB-competitie aan tegen  CEMA/De Vaste Zet uit Geleen. De Huissenaren waren favoriet, maar realiseerden zich dat de tegenstander in de vorige ronde verrassend de huidige landskampioen Volendam had verslagen.

In de beginfase gaven de Limburgers goed partij. Peter Hoogteijling en Geert van Aalten kwamen niet verder dan remise, maar tegen de tijdnoodfase vielen er opeens drie overwinningen achter elkaar voor de Huissenaren. Johan Krajenbrink, Guntis Valneris en Alexander Baljakin tekenden daarvoor. Gérard Jansen moest zijn scherp verdedigende tegenstander remise toestaan, maar toen Rik Keurentjes en Pim Meurs nog eens twee overwinningen toevoegden was de strijd gestreden. Fred de Koning kwam nog tot een zwaar bevochten remise en nadat invaller Marcel Janssen tegen de Limburgse kopman Macadou N’Diaye de beide punten moest inleveren, mochten de Huissenaren met een  14-6 overwinning tevreden  huiswaarts keren.

Het weekend was voor Damvereniging VBI nog extra succesvol doordat in een wederopstanding Volendam de beide punten ontfutselde aan Witte van Moort, één der topfavorieten voor het landskampioenschap dit seizoen. VBI gaat nu met 10 punten uit vijf wedstrijden en twee punten voorsprong aan kop. Daarmee is de eerste fase van de competitie voorbij waarin de Huissenaren een licht programma voorgeschoteld kregen. In de komende wedstrijd tegen Volendam moet het team zijn kampioenspretenties voor het eerst echt waarmaken.