Damvereniging VBI walst over Dammend Tilburg heen

door Joop Hendriksen

Damvereniging VBI heeft de thuiswedstrijd tegen Dammend Tilburg met 15-5 winst afgesloten. De Tilburgers, niet helemaal vrij van degradatiegevaar, hadden weinig in te brengen. Maar liefst 6 keer waren de Huissenaren te sterk.

Jasper Lemmen, Johan Krajenbrink, Wouter Ludwig, Gérard Jansen, Guntis Valneris en Jos Stokkel waren de tegenstanders te slim af. Geert van Aalten, Alexander Baljakin en Joost Hendriksen deelden de punten. Opmerkelijk was vooral de remise van Joost Hendriksen die een scherpe aanval van de Tilburgse kopman fraai pareerde. De enige verliespartij kwam van Fred de Koning die in een sterke stand even onoplettend was, in een zetje liep en twee schijven en de partij verloor.

Damvereniging VBI bleef op de vierde plaats van de ranglijst. Het wordt inmiddels duidelijk dat dit team in de strijd tegen de beide (ook financiële) grootmachten Hijken en Van Stigt Thans nog maar een minimale kans heeft op een nieuw clubkampioenschap. Het feit dat tegen beide teams maar nipt met 9-11 werd verloren geeft echter ook hoop.

De vereniging gaat dus op zoek naar versterking. Een eerste succes is daarbij geboekt door het aantrekken van Odin Mol. Dat is een zeer sterke speler die naadloos past bij de top van het Huissense team. Hij was Nederlands jeugdkampioen, deelnemer aan het jeugd-WK en speelde twee keer in de finale van het NK. Hij geldt als een aanvallende speler met een groot scoringsvermogen. Daarbij is hij degelijk in de verdediging. Zijn ambitie is om met Damvereniging VBI het Nederlands clubkampioenschap binnen te halen. Odin is 49 jaar en woont in Laren (Gelderland).