Damvereniging VBI winnaar KNDB-beker 2011


Dankzij zeges op RDC (5-3, kwartfinale), Witte van Moort (4-4, verlenging 5-3, halve finale) en Dammers Uit Oost (5-3, finale) wist Damvereniging VBI beslag te leggen op de KNDB-beker. Na de derde plaats in de Nationale Competitie een mooie afsluiting van het seizoen. Het team bestond uit Alexander Baljakin, Pim Meurs, Geert van Aalten en Peter Hoogteijling.
Uitslagen via Toernooibase.

In een spannende finaledag wist Damvereniging VBI uiteindelijk  de felbegeerde eerste plaats in de nationale bekercompetitie voor zich op te eisen.

Na twee voorrondes traden uiteindelijk acht teams aan voor de laatste ronde. In de kwartfinale kwamen de Huissenaren uit tegen RDC Rijnsburg. Alexander Baljakin, Pim Meurs en Peter Hoogteijling kwamen met hun tegenstanders remise overeen, maar het was Geert van Aalten die het verschil maakte door een sterke winstpartij. Dit resulteerde in een 5-3 overwinning.

In de halve finale was aartsvijand Witte van Moort de tegenstander.  Peter Hoogteijling ging in de fout tegen zijn op papier even sterke tegenstander. Pim Meurs en Geert van Aalten speelden remises en het was nationaal kampioen Alexander Baljakin die uiteindelijk de score rechttrok. De uitslag 4-4 betekende een barrage in sneldamtempo. Deze keer liet niemand van het Huissense team zich verrassen maar Alexander Baljakin kwam opnieuw tot winst . Met deze 5-3 overwinning was een plaats in de finale verzekerd.

Tegenstander in de finale was DUO, dat verrassend het in een sterke formatie aantredende Orfam Telecom Twente had uitgeschakeld. Na een goede remise van Geert van Aalten moest Peter Hoogteijling opnieuw in het stof bijten.  Alexander Baljakin bracht zijn team na een lastig eindspel door winst  weer op gelijk niveau. De kersverse Internationaal grootmeester Pim Meurs gaf de Achterhoekse kopman vervolgens het nakijken. Met de 5-3 uitslag mochten de Huissenaren zich Nationaal bekerkampioen noemen.

Met deze titel en een derde plaats in de nationale competitie mag Damvereniging VBI  opnieuw terugzien op een succesvol seizoen.