Damvereniging VBI wint Crum-Nielstoernooi

Op zaterdag 1 september organiseerden DES Lunteren en Damvereniging VBI het jaarlijkse Crum-Nielstoernooi. Dit toernooi doet dienst als oefentoernooi ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Damvereniging VBI deed mee met twee teams. Het eerste team wist het toernooi overtuigend te winnen.

Elk jaar vindt ter voorbereiding op het komende damseizoen het Crum-Niels toernooi plaats. Daarin ontmoet een aantal Gelderse verenigingen elkaar. De organisatie is in handen van Damvereniging VBI en DES Lunteren. Dit jaar was ’t Koelhuis in Huissen de plaats van handeling. De thuisclub nam met twee teams deel. Voor het eerste speelden Geert van Aalten, Gérard Jansen, Rik Keurentjes, Joost Hendriksen, Pepijn van den Brink en Marcel Janssen. Het tweede team bestond uit Geert Berends, Theo Berends, Dirk Joosten, Arno Arends, Leen de Rooij en Remco Vredenberg.

Damvereniging VBI won het toernooi met overmacht. Alle vijf wedstrijden werden gewonnen. De tweede editie  speelde een verdienstelijk toernooi en eindigde uiteindelijk met twee gewonnen wedstrijden op de vierde plaats. Voor Damvereniging VBI 1 werd junior Pepijn van den Brink topscorer met 9 punten uit 5 wedstrijden. Voor het tweede team was Dirk Joosten het meest succesvol met 8 uit 5.

UITSLAG TOTAAL Voor Tegen Punten
1  Damvereniging VBI 1 41 17 10
2 WSDV Wageningen 29 29 7
3 DES Lunteren 28 30 5
4 Damvereniging VBI 2 28 30 4
5 DC Harderwijk 25 33 3
6 Dammers uit Oost 19 31 1