Damvereniging VBI wint op het kantje van MTB Hoogeveen

door Joop Hendriksen

Uitslagen, standen en partijen via Toernooibase

In de vijfde competitiewedstrijd trad Damvereniging VBI aan tegen MTB Hoogeveen. Het geluk lachte de Huissenaren toe toen de bezoekers met één speler minder aan de speeltafels verschenen. Maarten Linssen kreeg zodoende een middagje vrijaf en Damvereniging VBI kreeg twee punten in de schoot geworpen. Die bleken achteraf hard nodig te zijn.

Geert van Aalten kwam niet goed uit de opening, maar wist zich op het einde te herstellen en een gelijkwaardige remise te produceren. Joost Hendriksen koos halverwege de partij een verkeerd spel, liep in een zetje en moest de beide punten inleveren. Jasper Lemmen stond er wel goed voor, maar zijn taaie tegenstander kon de remise binnenslepen. Alexander Baljakin trok de stand weer in het voordeel. Hij oefende net zolang dreiging uit totdat zijn tegenstander bezweek. Johan Krajenbrink voegde een winstpartij toe toen zijn tegenstander een fatale fout maakte.

Gérard Jansen stond wel beter, maar kreeg de winst niet rond. Fred de Koning speelde een dijk van een partij. Hij had pech toen zijn tegenstander nog krap de remisehaven kon bereiken. De voor Guntis Valneris ingevallen Dirk Joosten kon tot het middenspel nog goed meekomen. Daarna werd hij langzamerhand overrompeld. Jos Stokkel stond er aanvankelijk wel goed voor maar raakte gaandeweg de grip op de partij kwijt. Uiteindelijk kon hij nog de remise binnenhalen.

De eindstand werd zodoende vastgesteld op 11-9 in het voordeel van de Huissenaren. Daarmee handhaafde Damvereniging VBI zich op de derde plaats in de ranglijst.