Damvereniging VBI wint van Culemborg

door Joop Hendriksen

De dammers van Damvereniging VBI hebben opnieuw een overwinning geboekt. Na een spannende strijd sloot de score in de uitwedstrijd tegen het sterke DEZ Culemborg op 11-9.

[Uitslagen, partijen en standen via Toernooibase (uitslagendiens KNDB)]

Johan Krajenbrink startte met remise na een gelijk opgaande strijd. Jasper Lemmen volgde met een remise in een licht betere stand. Gérard Jansen boekte een overwinning na een partij waarin hij zijn tegenstander langzamerhand van het bord drukte.

Bij Geert van Aalten ging het mis toen hij in een gelijkwaardige stand een fatale fout maakte. Fred de Koning speelde een puike partij. Zijn lichte voordeel bleek echter niet genoeg voor de overwinning. Wouter Ludwig zette een mooie aanvalspartij op. Zijn tegenstander bezweek onder steeds toenemende druk. Na een schijf winst door een slagzet was de overwinning een feit.

Alexander Baljakin probeerde wel het een en ander tegen oud-lid van Damvereniging VBI Pim Meurs maar uiteindelijk gaven de beide grootmeester elkaar niets toe. Ook de partij van Jos Stokkel eindigde in een gelijkwaardige remise. Guntis Valneris had het beste van het spel. Zijn tegenstander verdedigde scherp en kon de remise in de wacht slepen. Joost Hendriksen deelde na een spannende strijd de punten met een taaie tegenstander.

De Huissense formatie bezet nu met zeven punten uit vier wedstrijden de derde plaats op de ranglijst. In de volgende competitiewedstrijd is koploper Hijken DTC de tegenstander.