Damvereniging VBI wint van DUO

door Joop Hendriksen

De eerste wedstrijd na de winterstop eindigde in een 13-7 overwinning voor Damvereniging VBI. Hoewel Dammers uit Oost in de onderste regionen van de ranglijst verkeert, konden verschillende spelers het de toppers van Huissen heel lastig maken.

Joost Hendriksen begon met een winstpartij. Zijn tegenstander zette een gewaagde opening neer die door Joost met strategisch spel goed werd opgevangen. Johan Krajenbrink had het lastig maar wist uiteindelijk toch de veilige remise-haven te bereiken. Gérard Jansen kwam tegen een taaie verdediger wel tot terreinvoordeel maar niet tot winst.

Geert van Aalten kwam in een partij waarin het toeval een duidelijke rol speelde uiteindelijk tot remise tegen een gelijkwaardige tegenstander. Invaller Dirk Joosten (voor Wouter Ludwig) hield in een stevige partij goed stand. Het geluk was aan zijn kant toen zijn tegenstander wegens tijdsoverschrijding de vlag moest strijken. Jos Stokkel had een wat betere stand, maar stuitte op de stugge verdediging van zijn tegenstander.

Alexander Baljakin trof een tegenstander die niet bij voorbaat op de rem wilde trappen maar een goede partij prefereerde. Daarvoor was het klassenverschil te groot zodat Alexander der derde winstpartij aan de score kon toevoegen. Guntis Valneris was niet in goeden doen. Hij bleef te lang gokken en kwam zwaar in de problemen. Gelukkig accepteerde zijn tegenstander een remiseaanbod in een situatie waarin er voor hem meer in zat. Fred de Koning kwam tot remise in een gelijk opgaande partij. Jasper Lemmen stond heel goed en probeerde tot het laatst de vierde winstpartij binnen te slepen. Hij kwam daarvoor maar net te kort.