Damvereniging VBI wint van koploper Culemborg

door Joop Hendriksen

Damvereniging VBI  trad in het strijdperk aan tegen DEZ Culemborg, tot dan toe zonder puntenverlies medekoploper.  Na een bijzonder boeiende strijd stuurden de Huissenaren hun tegenstanders met een 11-9 uitslag onverrichter zake naar huis. De Huissenaren klommen daardoor op naar de tweede plaats op de ranglijst.

Geert van Aalten en Gérard Jansen trapten af met gelijkwaardige partijen waarin niet veel spannends gebeurde en die dan ook in remise eindigden. Bij invaller Dirk Joosten barste de strijd pas goed los. Hij zette een goede aanvalspartij op en kwam na licht voordeel uiteindelijk tot een perfecte remise.

Bij Johan Krajenbrink was het voortdurend spannend in een moeilijke partij. Uiteindelijk werd de vrede getekend. Maarten Linssen trad aan tegen een sterke tegenstander. Ondanks een lichte druk kon hij de remisehaven bereiken.

Alexander Baljakin voegde de eerste winstpartij toe aan de stand. De zwakste speler van Culemborg kon weinig inbrengen en moest voor de overmacht capituleren. Jos Stokkel bracht in een prachtige aanvalspartij zijn tegenstander op de rand van de afgrond. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan remise. Fred de Koning speelde een goede partij en liet zich niet van de wijs brengen tegen topspeler Pim Meurs. Uiteindelijk kwam er een gelijkwaardige remise uit de bus.

Joost Hendriksen kan moeilijk zijn draai vinden in deze competitie. Hij zette wel een goede opening neer maar kon dat niet voltooien. Hij moest berusten in verlies. Jasper Lemmen stond de hele wedstrijd beter en bouwde de druk op tot een voor zijn tegenstander fatale hoogte.