DC Lent 2 te sterk voor VBI 3

door Leen de Rooij

Viel er bij de vorige nederlaag van VBI 3 wel iets af te dingen op de prestatie van de tegenstander, bij het verlies tegen Lent was de uitslag terecht. De spelers uit Lent maakten hun surplus aan kwaliteit voldoende duidelijk.

Henk Kemperman leidde de malaise in met een supersnelle nederlaag. In de opening liep hij in een Coup Philippe. Ontgoocheld gaf hij- iets te snel- op. Tessa Aleven liep in een simpel zetje. Dat kostte haar een schijf en ondanks langdurig tegenspartelen uiteindelijk ook de partij.
De Huissense spelers lieten zich niet ontmoedigen en sloegen snel terug.

Jacob Reiffers boekte zijn vierde overwinning op rij. Tegen een onervaren jeugdspelers gaf zijn grotere routine de doorslag. Lisa Aleven bevestigde haar voortreffelijke vorm. In een drukpartij bond zij andermaal een meer ervaren tegenstander aan haar zegekar. Haar zus Lotte had vergelijkbare plannen. Ze bouwde een veelbelovende stand op, maar werd verrast door een mooie damcombinatie van haar tegenstander.

Leen de Rooij stond de hele partij onder lichte druk, maar de remise was uiteindelijk volkomen gelijkwaardig. Richard Kempen kreeg tegen een sterke tegenstander een mooie omsingeling op het bord. In wederzijdse razende tijdnood lag winst niet meer binnen bereik, maar Richard produceerde een afgrijselijke blunder en kon meteen opgeven.

De tegenstander van Geert Boogaars zag een winnende combinatie over het hoofd. Nu kon de Huissenaar met enige moeite afwikkelen naar remise. De tegenstander van Jos Lamers nam in een betere stand een doorbraak. Jos offerde een schijf maar kwam er verder niet meer aan te pas.

In de partij van Theo Willemsen was het lange tijd niet duidelijk wie de beste papieren had. Zijn tegenstander zocht de randen op. Dat leek een kansloos avontuur, maar Theo kon de partij niet naar zijn hand zetten. De veropgedrongen stukken van zijn tegenstander kon hij niet voldoende in bedwang houden en met een offer bereikte de Lentse speler remise.

Na deze 13-7 nederlaag zit er met slechts één wedstrijd te spelen voor VBI 3 niet meer in dan een klassering in de middenmoot.