Derde team lijdt eerste verliespunt

In de vijfde ronde van de bondscompetitie verspeelde het derde team het eerste wedstrijdpunt: 10-10 tegen Culemborg.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Van Wout Aleven is geen notatie ontvangen.

Damvereniging VBI verliest eerste wedstrijdpunt

In de vijfde ronde van de bondscompetitie verloor het derde team van Damvereniging VBI het eerste wedstrijdpunt. Het jonge team van DV Culemborg wist de Huissenaren te bedwingen.

071110alevens.gif Het was dus een wedstrijd tegen een team met de zelfde ambitie als Damvereniging VBI. Ook DV Culemborg speelt met veel jongeren in het team. Lotte Aleven was als eerste uit door een fout van de overbuur af te straffen. Jan Bouwmeister, Remco Vredenberg en Pepijn van den Brink hielden hun tegenstander op remise.
Ton Berends  speelde tegen een jonkie en verslikte zich waardoor de stand weer gelijk getrokken werd. Jo ten Westeneind speelde zijn tegenstander zoek, maar verzuimde het af te maken met remise als resultaat.
Jan Linssen had een sterke tegenstander die hem verraste in het eindspel. Gerard Boogaars speelde een strakke partij en drukte zijn tegenstander keurig van het bord.

Daarna rustte het gewicht van de wedstrijd op Joppe Lemmen. Hij kon de wedstrijd nog winnen voor de Huissenaren. Jammer genoeg moest Joppe, ondanks een sterk gespeelde partij, uiteindelijk berusten in een puntendeling.

Al met al was het een mooie en spannende wedstrijd. Ook medekoploper Tilburg verspeelde een punt, zodat beide teams nog steeds samen de ranglijst aanvoeren.