Dirk plaatst zich voor het NK junioren

Dirk Joosten heeft zich weten te plaatsen voor het NK junioren 2011 dat in juli in Westerhaar gespeeld wordt. Dirk werd tweede in de kwalificatiegroep in Roermond. Na de eerste dag (5 maart) deelde hij de eerste plaats met favoriet (voormailg wereldkampioen bij de aspiranten) Thijs van den Broek (7 uit 4). De tweede wedstrijddag (12 maart) begon Dirk slecht met een nederlaag tegen Job Arts met wie hij uiteindelijk een barrage diende te spelen om de tweede plaats. Hij speelde sterk en wist Job in de derde blitzpartij op de knieën te krijgen.
Dat Dirk niet te veel last kreeg van zijn onverwachte nederlaag tegen Job Arts was mede te danken aan Richard Kempen. Richard kende een matige eerste dag, maar hij herstelde zich voortreffelijk op de tweede dag. Tegen Job bouwde hij sterk een winnende stand op, maar moest mede door de tijdnood berusten in remise. Dankzij dat puntverlies kon Dirk weer langszij komen.
Ook Lotte Aleven speelde mee in deze juniorengroep. Niet om zich te plaatsen voor de finale, maar vooral als voorbereiding op het NK meisjes aspiranten (dat begin mei in Huissen gespeeld wordt) en de halve finale vrouwen (waarin Lotte ijzersterk aan kop gaat met een honderd procent score).
Aspriante Pepijn van den Brink speelde om dezelfde reden mee – maar dan als voorbereiding op de HF aspiranten begin april – in de kwalificatiegroep in IJsselstein. Pepijn speelde uitstekend, maar wist kansrijke posities enkele keren niet om te zetten in de verdiende winst. Veel leermomenten opgedaan dus, goede aanknopingspunten voor de voorbereiding op de HF aspiranten.

In IJsselstein en Roermond werden ook halve finales pupillen afgewerkt waaraan Huissense jeugdspelers deelnamen. In IJsselstein wist Luka Wissink lang uitzicht te houden op een finaleplaats, maar door een mindere laatste ronde viste hij net naast het net. Broer Todor speelde niet sterk en kwam in het stuk niet voor.
In Roermond probeerden Daymian van Sommeren en Tessa Aleven zich te plaatsen. Door een slechte eerste speeldag wist Tessa zich al uitgeschakeld, maar op de tweede dag kwam ze sterk terug. Uiteindelijk werd zij twaalfde. Daymian deed het beter, maar door een matige tweede dag kwam ook hij uiteindelijk tekort. Hij werd uiteindelijk zesde, maar dat was niet voldoende voor een finaleplaats.