Drie pupillen Damvereniging VBI geplaatst voor halve finale Nederland

door Jo Weijman 

070224lotte.gifZaterdag 24 februari is in Wageningen het kampioenschap van Gelderland bij de pupillen gespeeld. Er hadden zich 24 deelnemers uit 12 verschillende dorpen en steden geplaatst en hierbij zaten drie meisjes, alle drie uit Huissen.
Iedere speler had 20 minuten per partij en er werden 9 ronden ‘Zwitsers’ gespeeld. In dit systeem komen elke ronde spelers tegen elkaar die ongeveer even hoog staan in de stand van dat moment.
Kampioen van Gelderland werd Kasper Heijnen uit Wageningen met 16 punten. In dit jongensgeweld werd Lotte Aleven uit Huissen overtuigend tweede met 13 punten. Derde werd Thijs Alderliesten uit Putten met 12 punten.

Kasper Heijnen stond vanaf het begin bovenaan en alleen Lotte wist bij hem in de buurt te blijven. Zij stond bijna het hele toernooi op de tweede plaats.

Damvereniging VBI was met vijf deelnemers vertegenwoordigd. De tweede troef van Damvereniging VBI was Pepijn van den Brink. Hij had de pech de eerste ronde tegen de latere kampioen te moeten en dit was de enige wedstrijd die hij verloor. In de laatste ronde had Pepijn tegen Lotte niet te klagen had met remise. Uiteindelijke werd hij vierde met 11 punten. Ook Richard Kempen plaatste zich voor de halve finale van Nederland. Hij speelde goed, als hij niet te snel speelde tenminste, en werd met 10 punten gedeelde achtste.
De andere twee meisjes van damvereniging VBI hadden duidelijk hun dag niet. De jongens bleken vaak wat handiger met slagzetjes. Wencke Standhardt en Elle Straatman werden met 4 punten gedeeld 22ste.
In april zijn de halve finales en begin mei is de finale in Huissen.