Druk damweekeinde Huissense jeugd

door Jos Lamers
foto’s Ruud van Leeuwen

Afgelopen vrijdagavond werd de eerste reeks wedstrijden gespeeld voor de Gelderse jeugdcompetitie. De dag erna was er al weer een groot jeugdtoernooi in Bodegraven.

Het eerste jeugdteam van Damvereniging VBI nam samen met de jeugd van Wageningen de leiding. Het team bestaande uit Linsey van Leeuwen, Tijn Borgers, Danny de Haas en Simen Elskamp speelde een keer gelijk tegen Wageningen. De andere wedstrijden werden gewonnen.

Het tweede team van Damvereniging VBI bestaande uit Mertcan Yazici, Tijmen Derksen, Tygo Visser en Bas Vermaak staat in de middenmoot. Er waren tien teams uit Harderwijk, Lunteren, Laren, Lent, Doetinchem, Culemborg, Wageningen en Huissen. De andere ronden worden gespeeld op 20 januari in Lunteren en 3 maart in Wageningen.

De volgende dag gingen tien Huissense jeugdspelers weer aan de slag. Zij namen deel aan een jeugdtoernooi in Bodegraven. In de meisjesgroep werd Linsey van Leeuwen verdienstelijk derde. Simen Elskamp werd in een sterke jeugdgroep tweede en Danny de Haas eiste de overwinning op in zijn groep.
Jammer dat Tijn Borgers en Maud Arends net buiten de prijzen vielen. De laatste wedstrijden op een totaal van 7 stuks was voor beiden net te veel!

Zie ook: http://denkenzet.graficelly.nl/