Fijne damuitwisseling Huissen-Praag/Teplice

door Piet Driessen

In het weekeinde van 22 juli brachten jeugddammers uit Praag en Teplice een tegenbezoek aan de leeftijdgenoten van Heijting Huissen. Er werd er lustig op los gedamd en het culturele en toeristische werd ook niet vergeten.

Donderdagavond werd er spontaan een sneldamtournooi gespeeld, waaraan de Tsjechische gasten, toevallig aanwezige Huissense dammers en de jeugd van Huissen deelnamen. De Tjech Vaclav Krista won; eerste jeugdspeler werd Bas van Engelen, die slechts op weerstandspunten naar de tweede stek werd verwezen.

In de match van alle Tsjechen tegen alle jeugdige Huissenaren werd het een grootse zege voor de jeugd van Heijting Huissen. Liefst 77 punten voor de gastheren en maar 21 voor de gasten. De gedeeltelijke revanche kwam op zaterdag toen Huissen de eerste confrontatie met Praag won met 5-3, maar de tweede met 3-5 verloor.
Tegen Teplice was Huissen veel te sterk en dat werd dan ook 6-0 en 5-1 in Huissens voordeel.

Tussen de dambedrijven door brachten gasten en gastheren een bezoek aan de Eusebius-toren en de kelders in Arnhem en namen ze deel aan een stadswandeling in Huissen, waarbij het Stadsmuseum als eindstop diende.

Zondag zijn de Tsjechen weer naar hun land teruggegaan.

Willen Hoek schreef een verslag over het bezoek van Huissense jeugdspelers aan Tsjechië in mei 2004.
Lees zijn verslag