Fleur 12e op WK vrouwen!

door Joop Hendriksen

28 september tot en met 13 oktober speelden de 16 sterkste damvrouwen ter wereld om de wereldtitel dammen in Curaçao. De Huissense Fleur Kruysmulder was uitgenodigd haar debuut te maken op haar 16e! Na 15 rondes spelen was de eindscore 14 punten, door 10 partijen remise te spelen, 2 te winnen en 3 te verliezen.

Fleur begon het WK goed door direct haar debuutwedstrijd te winnen. Door de volgende rondes remise te spelen en de zesde ronde weer te winnen stond ze zelfs na 6 rondes met 8 punten tussen de koplopers! Echter volgden in het middengedeelte van haar toernooi enkele toppers, waaronder de latere toernooiwinnaar Viktoriya Motrichko uit Oekraïne. Uiteindelijk waren haar verliespartijen tegen de nummers 1, 2, en 4 van de wereld. Voor een zestienjarige debutante kan Fleur terugkijken op een zeer geslaagd debuut.

De laatste rondes remiseerde Fleur tegen o.a. grootmeesteres Marta Bankowska uit Polen en de uiteindelijke nummer 3 van de wereld Olena Korotka uit Oekraïne. Hierdoor eindigde Fleur met 14 punten op de 12e plaats. Naast een fantastisch debuut is dit ook een goede leerschool voor haar!

Fleur gaat zich nu voorbereiden voor het WK voor aspiranten meiden (het één-na-oudste jeugdniveau), waar ze van 27 oktober tot en met 4 november in Polen wederom gaat strijden om de wereldtitel!