Fleur is kampioen van Europa!

Fleur Kruysmulder van Damvereniging VBI is Europees kampioen dammen 2023 geworden. In Tallinn, de hoofdstad van Estland, bleef ze haar concurrenten begin deze maand nipt voor. Deze titel is een voorlopige kroon op een voor Fleur heel succesvol damjaar 2023. Eerder werd ze al Nederlands kampioen bij de aspiranten en junioren meisjes. Later dit jaar staat nog het wereldkampioenschap op het programma.

Het Huissense talent streed vanaf de eerste ronde mee om de titel. Uiteindelijk bleef zij 9 ronden ongeslagen en bleek ze de terechte kampioen. Ze had nog wat meer punten kunnen halen, maar het zat haar niet altijd mee. De teamchef van de KNDB en coach Alex Mathijsen was vol lof over haar. ‘Fleur heeft een goede verzorgde technische stijl. Ze heeft ook een grootse wedstrijdmentaliteit en heel veel doorzettingsvermogen. Ze blijft maar doordammen!’, aldus Mathijsen.

In de speciale disciplines, blitz- en rapiddammen, die aansluitend gehouden werden, liet het geluk Fleur wat in de steek en moest ze genoegen nemen met een plaats buiten het podium.

Begin september bij aanvang van het nieuwe seizoen zal Damvereniging VBI Fleur huldigen.