Fleur tweede in NK vrouwen 2024

door Joop Hendriksen

Fleur Kruysmulder heeft de laatste jaren al prachtige successen behaald bij diverse nationale en internationale damkampioenschappen voor jeugdspelers. Het wachten was dus op een succes bij de senioren. Dat kwam bij het Nationaal Kampioenschap vrouwen, dat van 22 tot 28 juni werd gespeeld in Hoogeveen.

Het was een spannend en sterk bezet toernooi waarin de beslissing pas in de laatste ronde viel. Bij haar eerste optreden op dit hoogste nationale niveau speelde Fleur vanaf het begin al heel sterk. Tot aan de laatste ronde toe deed zij nog mee voor de overwinning. Haar tegenstandster was de Oekraïense Darya Tkachenko, die als vluchtelinge met dit kampioenschap mag deelnemen.

Topdrie NK vrouwen 2024. Foto: Kim Veldhoen.

Zij voerde met twee punten voorsprong de ranglijst aan. Fleur moest dus winnen om een barrage af te dwingen. Zij speelde een uitstekende partij en had tot het einde toe een betere stand met duidelijke winstkansen. Uiteindelijk gaf de ervaring van de vijfvoudige wereldkampioene de doorslag en Fleur moest berusten in een remise. Dat werd beloond met een bijzonder eervolle tweede plaats.